Malmö FF förlänger kontraktet med Fredrik Andersson

Publicerad 31 augusti 2017 i Nyheter

Malmö FF förlänger kontraktet med 28-årige målvakten Fredrik Andersson. Det nya avtalet sträcker sig till den 31 december 2018, med option på ytterligare ett år.

Fredrik Andersson är inne på sin tredje säsong i Malmö FF sedan han anslöt från Örgryte IS sommaren 2015.

Den allsvenska debuten gjorde han i förra årets guldmatch borta mot Falkenbergs FF när han i den 77:e minuten ersatte Johan Wiland, som drabbades av en knäskada. Fredrik Andersson vaktade målet under lagets två återstående matcher i fjol och höll bland annat nollan i 3-0-segern hemma mot Hammarby IF i säsongens sista match.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF

– Fredrik är en målvakt som tagit kliv och som bidrar med bra konkurrens på målvaktsplatsen. Dessutom är han en väldigt bra kille som tillsammans med de andra i målvaktsgruppen har en bra harmoni. Det ska bli härligt att se dem växa ytterligare.

Fredrik Andersson– Det känns väldigt bra. Skönt att få fortsätta i Sveriges bästa klubb i minst ett år till. I min roll försöker jag pusha, stötta och visa att jag är där hela tiden. Samtidigt siktar jag givetvis på att utvecklas ännu mer och utmana Johan Dahlin om platsen som förstemålvakt.

huvudpartners

officiella partners