Malmö FF – DC United 2–1

Publicerad 08 februari 2018 i Matches

Vinst efter sen vändning och två mål från Carlos Strandberg.

Hög press, snabba återerövringar av bollen och stor rörlighet. MFF satte tonen direkt. Det var däremot DC United som bjöd på matchens första stora farlighet. En nickskarv på hörna träffade insidan av stolpen och studsade ut igen. MFF producerade många halvchanser, där avsluten oftast kom lite för långt utifrån för att utgöra ett riktigt hot. Men allt som allt var prestationen i den mållösa första halvleken bra.

Andra halvleken inleddes intensivt med chanser för både MFF och DC United. Rasmus Bengtsson stod i vägen flera gånger men till sist lyckades den giftige anfallaren Darren Mattocks springa sig loss och göra 1–0 till motståndarna. DC United växte ju längre matchen led, samtidigt som MFF hade svårt att hitta tillbaka till det fina flytet från den första halvleken. Men inhopparna Vindheim och Strandberg fungerade bra tillsammans och det kändes som att en kvittering trots allt var på gång.

Det blev bättre än så. I 85:e minuten kvitterade Carlos Strandberg fint framspelad av Alexander Jeremejeff. Två minuter senare gjorde han MFF:s vinstmål när bollen damp ned på ett gynnsamt läge i straffområdet.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Vi gjorde det bättre än senast och stora delar av första halvlek är rätt bra. Känslan var att vi borde ha tagit ledningen med alla lägen vi hade men vi fick inte dit bollen. VI har en andra halvlek som börjar okej men där vi har en svag del i mitten där vi blir lite utspridda.

– När vi väl fick tillbaka bollen var känslan att vi behövde återhämta oss och då är man fel ute. Det man ändå tar med sig är vår slutforcering. Carlos kommer in och gör två mål och vi tar lite större chanser med ett 3-4-3.

Malmö FF: Strandberg (85’, 87’)
DC United: Mattocks (56’)

Malmö FF: Larsson (64’)