Malmö FF bistår MFF Support med ansökan om legal pyroteknik

Publicerad 06 oktober 2015 i Nyheter

MFF Support vill pröva möjligheten till legal pyroteknik vid hemmamatchen mot Kalmar FF. Då det är matcharrangören som måste ansöka om det pyrotekniska arrangemanget har denna förfrågan skickats in av Malmö FF.

Det har vid tidigare årsmöte beslutats om att Malmö FF ska undersöka möjligheterna till legala och säkra pyrotekniska arrangemang vid våra hemmamatcher. MFF Support har under året uttryckt en önskan om att verkställa ett sådant arrangemang och därför har Malmö FF tillsammans med dem valt att ansöka om tillstånd gällande hemmamatchen mot Kalmar FF den 17 oktober.  

Ansökan är inskickad till Polisen och innehåller en förteckning över förutsättningarna under vilka vi anser det är möjligt att hålla ett tryggt och säkert pyrotekniskt arrangemang. Följande handlingar har bifogats:

–  Studie av pyroteknik i arenamiljö av Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)

– Material- och säkerhetsblad för handbloss av typen Ikaros

– Arbetsbeskrivning över det specifika arrangemanget, samt generell hantering av handbloss

– Skiss över läktaren med säkerhetszoner och -avstånd

– En riskhanteringsplan för hela processen

Malmö FF vill ha trygga och säkra arrangemang som är tillgängliga för alla. Valet av pjäsen Ikaros är därför grundat i FOI:s studie som visar att den har en låg och oskadlig rökutveckling. Ansökan behandlas nu av Polisen som också kommer att ta in yttrande från berörda instanser, bland annat Räddningstjänsten.

huvudpartners

officiella partners