Malmö FF bäst i Sverige på att utbilda fotbollsspelare

Publicerad 30 oktober 2018 i Nyheter

CIES Football Observatory släppte i veckan en ny rapport som redogjorde för vilka europeiska klubbar som utbildat flest spelare som för närvarande spelar i de 31 högstaligorna i Europa. Malmö FF ligger på plats 38, vilket är bäst i Sverige och näst bäst i Norden efter HJK Helsingfors.

Malmö FF:s målsättning är att vara den ledande klubben inom elitfotboll i Norden och i de yngre åldersgrupperna står den individuella utvecklingen och glädjen till fotbollen i centrum med målsättning att fostra nya potentiella A-lagsspelare. I en rapport från CIES Football Observatory konstateras att hela 31 stycken spelare i åldern 15 till 21 år som för närvarande är aktiva i Europas högstaligor har fostrats i Malmö FF. Ingen annan svensk klubb har utbildat fler spelare och bara finska HJK Helsingfors är bättre i Norden med 39 stycken.

Sedan 2017 har antalet MFF-spelare på listan ökat med tolv stycken – ett kvitto på föreningens långsiktiga och framgångsrika arbete på ungdomssidan menar Per Ågren, sportchef ungdom på Malmö FF.

– Det här är en frukt av att vi har en väldigt bra utbildningsmiljö för våra ungdomsspelare, med duktiga tränare och en genomarbetad utbildningsplan. Vår primära uppgift kommer alltid vara att producera spelare till Malmö FF:s A-trupp men den här listan vittnar också om att vi utbildar spelare som håller hög internationell nivå i olika europeiska ligor, säger Per Ågren.

Läs hela rapporten från CIES Football Observatory här.

huvudpartners

officiella partners