Malmö FF är guldfavoriter 2012!

Publicerad 07 november 2011

Lagom till Fotbollsgalan ikväll släpper Svenska Spel vinnaroddsen på Allsvenskan 2012. Malmö FF är favorit till att ta hem guldet och Syrianska tippas åka ur.

 

Vinnaroddsen på Allsvenskan 2012

Svenska Spel släpper idag vinnarodds på Allsvenskan 2012. Guldfavorit är Rikard Norlings Malmö FF, tätt följda av Elfsborg och årets mästare Helsingborgs IF. Syrianska, GIF Sundsvall och Åtvidaberg tippas hamna i botten av tabellen.

Malmö FF är favoriter
– Allsvenskan 2012 tror vi kommer att domineras av tre lag, säger Henrik Modén, oddssättare på Svenska Spel. Årets fyra, och 2010 års mästare, Malmö FF får favorittipset. MFF har finansiella muskler för att hjälpa Rikard Norling att bygga det lag han vill ha, berättar Henrik som tror att sommarens värvning av Mathias Ranégie kommer att betyda mycket för laget. Kommande säsong slipper också Malmö spel i Europa vilket innebär att man kan koncentrera sig helt på Allsvenskan.

HIF och Elfsborg utmanar
Årets suveräner Helsingborg får finna sig i att vara delade andrahandsfavoriter tillsammans med Elfsborg.

– HIF har imponerat stort i år, men det brukar vara svårt att försvara SM-guld och 2012 kommer man få lägga mycket energi på att kvala till Champions League. Boråslaget är ofta favorittippat men brukar ha svårt att leva upp till favoritskapet. Kan det bli bättre med en ny tränare, frågar sig Henrik och tillägger att Elfsborg kanske har den bästa truppen ”på pappret”.

Namnstarka outsiders
Bakom favorittrion hittar vi två outsiders, fjolårsfloppen Göteborg och silvermedaljörerna AIK.

– ”Blåvitt” har underpresterat två år i rad och kanske kan nye tränaren Micke Stahre vara den injektion som behövs för att lyfta laget i tabellen, menar Henrik. AIK avslutade säsongen starkt trots försäljningarna av Banguras och kan man få in några offensiva förstärkningar så kan man blanda sig i guldstriden. Försvaret håller redan allsvensk toppklass, avslutar han.

I botten av tabellen har Svenska Spels oddssättare placerat nykomlingarna Åtvidaberg och Sundsvall samt årets kvallag Syrianska. Till säsongsstarten kommer man även att lansera flera olika vinnar- och skytteligaspel.

Allsvenskan 2012
(Spelstopp 11/4 Kl. 15:59)
Odds    Vinnare

3.75            Malmö FF
3.90            IF Elfsborg
3.90            Helsingborgs IF
7.00            IFK Göteborg
7.50            AIK                       
18               Kalmar FF                 
20               BK Häcken                 
22               Djurgårdens IF          
30               Örebro SK                
35               GAIS                      
75               Mjällby AIF          
75               IFK Norrköping     
100             Gefle IF                   
150             Åtvidabergs FF      
150             GIF Sundsvall      
200             Syrianska FF           

Köp årskort för 2012
Vill du förnya ditt befintliga årskort eller blir sugen på att skaffa ett för nästa säsong?
Klicka då på följande länk