Malmö FF anställer ny SLO

Publicerad 14 maj 2014

SLO fyller en mycket viktig roll i dialogen med och för våra supportrar. Det är en central uppgift ta till vara engagemanget från supportrarna, förstärka föreningsdemokratin och upplevelsen omkring våra evenemang.
Den 1/6 börjar Pierre Nordberg sin anställning som SLO i Malmö FF. Han kommer på eget initiativ att följa med som observatör på matchen borta mot Mjällby den 22/5 och vara med hemma mot AIK den 26/5.

Pierre beskriver sig själv så här
”Jag är född i Malmö och har följt Malmö FF sedan barnsben. Min första MFF match såg jag med min pappa när jag var 7 år. När jag var 10 år så flyttade jag med familjen till Anderslöv som ligger 3 mil utanför Malmö. I mitten av 90-talet så började jag och en kompis ta bussen in till Malmö för att gå och se MFF från ståplats. Sedan blev det bortamatcher först med MFF support sedan några år senare med Larssonligan. Efter att jag började studera 2005 så har det inte blivit lika många bortamatcher men jag har alltid gått på hemmamatcherna.

Under alla år jag har gått och sett Malmö FF så har en stor del av upplevelsen varit stödet från oss supportrar på läktaren. Ett stöd som har haft en stor utveckling från låga publiksiffror i mitten av 90-talet till att öka markant i början av 2000-talet. Detta är anledningen till att jag sökte arbetet som SLO i Malmö FF. Jag vill vara delaktig i att Sveriges bästa supportrar och Sveriges bästa förening ska fortsätta uppvecklas och bli ännu bättre. För enligt mig så är stödet från läktaren en stor anledning till Malmö FF framgångar ute på planen och jag är mycket ivrig att få vara med i det arbetet.  
 
Förra året tog jag examen från Personal- och arbetslivsprogrammet vid Kristianstad Högskola. Idag arbetar jag som fritidsgårdsledare i Dammfri- och Rönneholmsområdet i Malmö med att berika ungdomarnas vardag samt att göra ungdomarna mer delaktiga i utvecklingen och utformandet av deras fritid i stadsområdet.”