Malmö FF anställer ny ekonomichef

Publicerad 14 november 2016 i Nyheter

Stefan Andersson blir från och med den 14 november 2016 ny ekonomichef i Malmö FF.

Stefan Andersson är 45 år gammal, utbildad civilekonom på Lunds universitet och uppvuxen i Lomma. Han kommer närmast från sockerproducenten Nordic Sugar, men har också en bakgrund i säkerhetsbranschen, bland annat på Securitas och Tunstall.

Hos Malmö FF kommer Stefan Andersson att bli ansvarig för den operativa styrningen av ekonomin. I sin roll som ekonomichef kommer han att arbeta nära vd och styrelse, vilket innebär en tongivande roll i organisationen.

– Jag går in i min roll på Malmö FF med stor respekt. Det är stora förväntningar på alla som jobbar i den här föreningen. Det är såklart lockande men det gäller också att man är ödmjuk inför uppgiften. Det känns spännande att få jobba med de ekonomiska sysslorna samtidigt som man blir väldigt engagerad i resten av organisationen, säger Stefan Andersson.

Efter fyra förtjänstfulla år i rollen som ekonomichef lämnade Henrik Carlsson Malmö FF för att gå vidare med andra utmaningar. Sedan det stod klart har rekryteringsarbetet för att hitta en ersättare pågått för fullt.

– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Stefan. Hans kompetens kommer att bli viktig för att Malmö FF ska utvecklas åt rätt håll, samtidigt som vi har noga kontroll över våra kostnader och intäkter. Han har dessutom stor erfarenhet av olika ledarskapsroller och det värderar vi högt, säger Niclas Carlnén, vd i Malmö FF.

Stefan har själv spelat fotboll i bland annat GIF Nike och han har vid flera tillfällen besökt Swedbank Stadion.

– Jag är väldigt himmelsblå och överlag fotbollsintresserad. Jag har gått på en hel del matcher. Det ser jag fram emot att fortsätta med nu, säger Stefan Andersson.

huvudpartners

officiella partners