Malmö FF anställer Kevin Balvers som videoanalytiker

Publicerad 30 december 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF välkomnar Kevin Balvers som ny videoanalytiker i herrlaget. Holländaren har skrivit på ett avtal till och med 2022.

Kevin Balvers

30-årige Kevin Balvers har arbetat som videoanalytiker sedan 2011 och har en bakgrund i nederländska SBV Vitesse där han sedan 2016 varit ansvarig för klubbens videoanalys. Han har även haft uppdrag i Nederländernas, Cyperns och Curacaos landslag samt i FC Barcelonas ungdomsakademi.

Kevin Balvers börjar sin anställning i Malmö FF den 11 januari och vi hälsar honom varmt välkommen till MFF!

Daniel Andersson

– Vi känner att vi vill bredda och spetsa till vår analysverksamhet än mer. Daniel (Bäckström) drog ett stort lass, därför känns det skönt att vi får in en resurs till som kan stötta herrlaget men även P19 och P17. Vi har fått goda vitsord från Jon som känner Kevin sedan tiden i Vitesse Arnhem.

Kevin Balvers

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö FF. Malmö FF är en stor klubb, den största klubben i Sverige, och mitt mål är att vi ska bli ännu bättre och mer konkurrenskraftiga i Europa. Med min erfarenhet från Vitesse och Nederländerna hoppas jag kunna hjälpa Malmö FF att utveckla analysverksamheten ytterligare.

– En stor del av mitt arbete går ut på att spelarna ska förstå vilka budskap tränarna vill förmedla och med hjälp av videoanalys översätta deras taktiska tankar och idéer till spelarna på ett begripligt sätt.

huvudpartners

officiella partners