Malmö FF – AIK 0–0

Publicerad 23 oktober 2017 i Matches

Oavgjort i jämn match mellan tabelltvåan och redan klara ettan.

Svenska mästarna 2017 klev in på planen till ett gåshudsframkallande tifo med tusentals flaggor och banderoller med årtalen för de tjugo SM-gulden. Det gav säkert extra tändning till spelarna som var på hugget och pressade AIK:s backlinje till misstag, vilket gav ett par fina tidiga målchanser. Det inledningsvis tydliga hemmakommandot i alla delar av spelet mattades så småningom av något. Fredrik Andersson som gjorde säsongsdebut i MFF-målet fick bland annat göra fina räddningar på avslut från Johan Blomberg och Henok Goitom.

MFF sjönk allt djupare i banan, hade svårt att få passningsspelet att rulla och AIK hotade med bredd och fart. Nära slutet av den första halvlekens slut bjöds det dock på ett mycket fint kombinationsspel som gav Anders Christiansen ett typiskt Anders Christiansen-skottläge från straffområdeskanten.  Avslutet gick dock strax ovanför och halvleken slutade mållöst.

Även i den andra halvleken var det MFF som inledde piggast. Men AIK skapade matchens dittills hetaste chans när Fredrik Andersson och hans blixtsnabba reflexer enhandsräddade ett friläge. Och även i den andra halvleken tog AIK över taktpinnen när MFF hade svårt att få upp i tempot och timingen i det egna spelet. Men med kvarten kvar att spela samlade spelarna kraft och levererade flera anfall som med lite bättre flyt kunde ha spräckt målnollan.

Några mål blev det dock inte och för första gången i år blev mållöst på Swedbank Stadion.

Magnus Pehrsson efter matchen:
Det jag spelmässigt kanske är mest nöjd med är Fredriks insats i mål och vårt lugn i att på en svår plan spela oss ur pressen som AIK utsatte oss för. Det är svårt att nå den absoluta hundraprocentiga insatsen när allt redan är klart och vi har pratat om det på förhand. Men någon procent till den maximala prestationen saknas och jag har svårt att vara helt nöjd även om det var en okej insats.

Mål
Malmö FF:
AIK:

Varningar
Malmö FF: Christiansen (55’), Rakip (60’)
AIK: Johansson (8’), Hauksson (30’), Sundgren (44’)

Publik
19 535

Laguppställning
Fredrik Andersson
Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Anton Tinnerholm
Erdal Rakip (89’ Eikrem), Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget
Markus Rosenberg (85’ Svanberg), Carlos Strandberg (66’ Jeremejeff)

Ersättare: Mathias Nilsson, Magnus Wolff Eikrem, Alexander Jeremejeff, Bonke Innocent, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Dennis Hadzikadunic.

huvudpartners

officiella partners