Mållöst i Halmstad trots stor dominans

Publicerad 07 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Det blev 0–0 i mötet med Halmstads BK under lördagskvällen. Stor dominans och flera heta målchanser räckte inte till mer än en poäng.

NYCKELHÄNDELSER:

1′ Vi är igång på Örjans Vall!

16′ Stor yta ute hos Sören Rieks på vänsterkanten som tar sig fram med hjälp av Eric Larsson. Inlägget kommer och landar hos Felix Beijmo som testar från distans. Skottet utanför efter ett fin anfall som startat ända nere från Johan Dahlin.

63′ Nalic kommer loss på vänsterkanten och lyfter in bollen till AC som avslutar på blockande HBK-spelare.

75′ Fin högerhörna från AC som dimper ner hos Antonio Colak som når högst. Anfallaren nickar ner bollen i backen till Adi Nalic som med en klack letar luckan i mål. Avslutet utanför.

84′ Veljko med ett fint inlägg från vänster som precis smiter förbi både Berget och Colak som ryckt sig fria i straffområdet.

86′ Bonke tar sig med boll till en stor yta ute till höger om HBK:s straffområde. Inlägget sitter perfekt till Berget som är ytterst nära att spräcka målnollan med pannan.

TRÄNARE, Jon Dahl TOMASSON:

– Vi visste på förhand att Halmstad är duktiga på att försvara sig och de gör det svårt för oss idag. Men med de möjligheter vi skapar, för jag tycker vi har fler chanser att avgöra matchen än vår motståndare, så känns det som att vi förlorar två poäng idag. Ska jag plocka ut nåt som glädjer mig så är det att vi håller nollan i Allsvenskan och fortsätter att vara stabila bakåt.

– Generellt är det en tajt match och det är först efter en timme som det öppnar upp sig. Vi kunde ha utnyttjat ytorna bakom deras baklinje och ute på kanterna bättre i den första halvleken men trots att vi kanske inte får den bästa starten på matchen så tycker jag killarna gör det bra som arbetar sig in i matchen.

VARNINGAR:

MFF: Felix Beijmo (45′), Adi Nalic (90′)
HBK:
Andreas Johansson (69′), Amir Al-Ammari (90′)

LAGUPPSTÄLLNING:

Johan Dahlin,
Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Felix Beijmo,
Eric Larsson, Oscar Lewicki (Innocent 46′), Sebastian Nanasi (Christiansen 57′), Erdal Rakip (Berget 77′), Sören Rieks (Birmancevic 46′),
Malik Abubakari (Colak 57′), Adi Nalic

Ersättare: Marko Johansson, Antonio Colak (57′) Anders Christiansen (57′), Veljko Birmancevic (46′), Bonke Innocent (46′), Lasse Nielsen, Jo Inge Berget (77′)

huvudpartners

officiella partners