Malaga dag 7: Match och inkilning

Publicerad 21 februari 2010

Sista dagen i Malaga och det höstliknande väder som rått under veckan har nu bytts ut mot behaglig vårvärme. Solen skiner från en nästan klarblå himmel och det är uppskattningsvis runt 15 grader i solen.

Eftersom dagens match ska spelas i Estepona med avfärd redan klockan 13.00 blir det ingen förmiddagsträning. Istället beordras spelarna att ta det lugnt på sina rum inför eftermiddagens match mot Lokomotiv Moskva. Rolle, Staffan och Leif passar dock på att njuta av solen och sitter en stund ute på terrassen.

Efter att spelarna ätit lunch tar de plats i bussen som ska ta dem de tio milen söderut. Efter cirka en och en halv timmes färd är de framme på en av de märkligast belägna fotbollsplaner de någonsin spelat på. För att nå dit får man köra en bit uppåt bergen. När de kliver ur bussen ser de fascinerade ut och många av dem plockar upp mobilerna för att föreviga det på kort. Planen de ska spela på ligger nämligen rakt nedanför dem. För att nå dit får de gå på en rätt så brant stig nedåt. Ricardinho, som är fotskadad, gör ett tappert försök men får istället åka bil ned.

Under uppvärmningen känner Johan Dahlin av sin krånglande rygg och tvingas kasta in handduken. Istället tar Dejan Garaca plats mellan stolparna. Medan Rolle tar plats vid spelarbänken precis som vanligt, så ställer sig assisterande tränaren Josep Clotet på motsatt sida. De är båda mycket aktiva under matchen och ger spelarna mycket instruktioner. Även spelarna pratar mycket. De som hörs mest är Daniel Andersson, Rick Kruys, Robert Åhman-Persson samt Daniel Larsson. Det är ett riktigt bra lag man ställs mot. Man kämpar väl, men tvingas trots detta se sig besegrade med 0-2.

 

Efter matchen väntar intervjuer med Himmelrikets utsända innan det är dags att åka tillbaka till hotellet igen. Klockan är närmare åtta innan de är hemma och de går därför direkt och äter middag. I buffén idag bjuds bland annat på pasta, potatis, kyckling och lax. Dessutom finns sallad, bröd, frukter och efterrätter.

 

På kvällen är spelarna lediga och det väntar inkilning. De som anslutit sedan senaste träningslägret ska nu invigas i laget. Det handlar om Wilton, Elanga, Filip, Ivo, Dahlin och Mudi. Vad de gör är hemligtstämplat men enligt säkra källor rör det sig om någon form av show där spelare i laget imiteras. Senare försvinner de flesta av spelarna iväg ut i natten för att roa sig tillsammans.

 

En veckas träningsläger är nu över och imorgon åker Malmö FF hem till Sverige igen. Planet lyfter kring lunchtid och beräknas landa på Kastrup klockan 16.40

*****

Foto: Alexandra Flodin

/Helen Johansson