Malaga dag 6: Jeffrey Aubynn hoppas på en bra säsong

Publicerad 19 februari 2010

Efter en skadefylld fjolårssäsong är Malmö FF:s mittfältare Jeffrey Aubynn nu tillbaka på allvar. Han är en av de spelare som sett absolut piggast ut under försäsongen.

Hemsidan träffade Jeff under en ledig dag i Malaga.

 Hur är det med dig?
– Det är väl sådär. Jag är förkyld, lite ont i halsen och hängig. Det är tråkigt när man är på träningsläger. Som nu när de andra åkt in till Malaga så ligger jag bara i sängen. Men det är som det är och det börjar i varje fall kännas bättre nu.

Du har annars sett pigg ut under försäsongen!
– Det känns bra det gör det. Förra året blev inte som jag hoppats, men i år är det nya tag och nya förutsättningar. Jag har stor tro på mig själv och vet att jag kan spela bra fotboll. Jag hoppas det ska komma ut nu. 

Du har gjort en del förändringar till den här säsongen. Kan du berätta om dem?
– Det stämmer att jag gjort en del saker som gör att jag hoppas det ska bli en bra säsong för min del. Till exempel har jag gjort en koständring som gjort att jag gått ner en del i vikt. Det är något som gynnat mig och som gör att jag känner mig rappare och piggare ute på planen. Jag har också sagt att om jag känner någonting i min kropp så kommer jag säga ifrån och inte bara köra på. Eftersom det är en konkurrenssituation så vill man hela tiden visa att man vill vara med och slåss om en plats. Då är det lätt ibland när man känner att man har ont eller är trött att man inte säger ifrån utan kör på ändå. Blir du skadad så kan du ju inte prestera ändå och då kanske det är bättre att ta ett steg tillbaka för att sen komma igen.

– Jag vet ju att i mitt spel så krävs det att jag är pigg i benen och känner mig fräsch. Jag har ju en spelstil som är explosiv och där jag vill att det ska hända något när jag gör ett ryck. Jag läste någonstans att det med en sådan spelstil är extra viktigt att få vara skadefri och känna att musklerna svarar när man ska sticka iväg med boll och sådär. När du är skadad under en längre tid så försvinner det lite grann. Du får inte samma explosivitet då och därför är det viktigt att få vara skadefri.

Det är tuff konkurrens om yttermittfältsplatserna. Varför ska Rolle välja dig framför dina konkurrenter?
– När jag är i form är jag säker på att jag kan bidra till laget. Främst med min passningsfot och mina assists som jag vanligtvis brukar göra. Sen även på fasta situationer känner jag att jag kan vara en viktig del. Och min erfarenhet är väl också ett plus.

Vad har du fått för intryck av Josep Clotet?
– Han har varit här rätt så kort tid, men det lilla jag lärt känna honom så tycker jag att det ser jättespännande och intressant ut. Han kommer in med lite nya influenser och med ett internationellt sätt att tänka. Lite kaxigare framtoning och försöker pumpa in i oss att vi är riktigt bra och kan slå alla.

Vad tror du om MFF:s chanser i år?
– Jag tror de är bra. Vi har som målsättning att vara med i toppen. Och alla vill verkligen ta guldet. Det känns som att hela gruppen har en tro på det och vi kommer kämpa stenhårt för att nå dit.

 – Vi har talangen och kunnandet i truppen. Det såg vi inte minst förra året då vi spelade väldigt bra fotboll många gånger. Men sen måste man ha lite flyt och medgång också. Ta ett sånt lag som AIK som vann SM-guldet. Vi sopade banan med dem på hemmaplan. De kom knappt över halva plan. Och på Råsunda var vi också det bättre laget. Så det är små saker som behöver stämma bara. Sen handlar fotboll mycket om självförtroende också. Jag tycker det är jättebra att vi möter bra motstånd under försäsongen istället för att möta mediokra lag då. Då får du ett kvitto på var du står och kan gå in med ett helt annat självförtroende. Kan vi få in det så har vi absolut kunskapen att vara med där uppe.

 

*****

 

Foto: Peter Lind

 

/Helen Johansson