Malaga dag 6: Inför Malmö FF – Lokomotiv Moskva

Publicerad 19 februari 2010

Malmö FF har nu avverkat sex dagar av sitt träningsläger i Malaga. Återstår gör lördagens match mot Lokomotiv Moskva innan det är dags för laget att flyga hem igen under söndagen.

Efter fredagens träningspass fick hemsidan en pratstund med tränare Roland Nilsson.

Hur har ni upplevt träningslägret så här långt?
– Det har kanske inte varit riktigt som vi tänkt oss. Vi hade ju hoppats på lite bättre väder, man åker ju inte ner hit för att träna på konstgräs. Fotbollsmässigt har det ändå varit bra, vi har tränat på en bra plan och får spela två matcher mot internationellt motstånd vilket är viktigt för oss. Hotellet är bra och det är hyfsat käk.

Var har ni fokuserat på under träningarna?
– Det börjar närma sig allsvensk start och vi har gått över i nästa fas. Det har varit mycket taktisk träning och vi har finslipat på detaljer. (Laget har bland annat tränat på uppspel och fasta situationer. Hemsidans anm.)

Flera spelare har under veckan uttalat sig positivt om Josep Clotet som ny assisterande tränare. Hur tycker du det fungerar?
– Det känns bra! De flesta spelarna har ju bara stött på svenska tränare förut och det är klart att det är lite skillnad för dem. Han står för något nytt och annorlunda. Han kommer med lite andra tips och infallsvinklar än de varit med om tidigare. Vi får hoppas killarna säger samma sak efter säsongen.

Ni spelade 0-0 mot Metaluhr Donetsk i onsdags. Vad är dina tankar efter den matchen?
– Det var lite svårspelat med vind och annat. Men det kommer inte vara perfekta förhållanden när vi kommer hem heller och därför är det viktigt att vi jobbar utifrån de förutsättningar som finns och gör det vi ska ändå. Och jag tycker vi gjorde det bra. Försvarsmässigt spelade vi väldigt bra och kompakt. Anfallsmässigt var vi lite slarviga i vissa ögonblick. Bland annat var det inte alltid tillräckligt bra kvalitet i de passningar vi slog och spelarna hade svårt att ta emot dem. Detta gjorde att vi antingen tappade boll eller fart i våra anfall. Vi spelade även med en adidasboll som vi inte är vana vi. Tillsammans med blåsten var inte detta någon bra kombination. Normalt brukar vi träna några gånger med rätt sorts matchboll så man hinner acklimatisera sig, men nu bestämde vi det precis före matchen. Sen berodde också mycket på att det var första matchen på gräs för året.

Mer skärpa i passningsspelet är därför något som Rolle önskar se när laget imorgon ska ta sig an Lokomotiv Moskva. De slutade fyra i den ryska ligan förra året och har meriter från spel i de europeiska cuperna. Eftersom man startar serien samma helg som allsvenskan ligger man ungefär lika långt fram som Malmö FF.

– Det är ett riktigt bra lag vi möter. De är bättre än Metaluhr och vi kommer få bekänna färg, säger Rolle om morgondagens drabbning.

Hur laget kommer formeras är ännu inte helt klart. Detta kommer man ta beslut om först efter den förmiddagsträning som ska hållas matchdagen. Matchen börjar klockan 16.00 och i skrivande stund är det inte klart var man kommer spela matchen. Troligen blir det på planen intill hotellanläggningen där man spelade förra matchen. Men man undersöker även en annan spelplats. Beslut kommer tas någon gång under fredagseftermiddagen.

Himmelriket kommer att göra ett försök till direktrapportering. Hemsidan återkommer med kommentarer efter matchen.

*****

Foto: Alexandra Flodin

/Helen Johansson