Malaga dag 4: Oavgjort för MFF i bra match

Publicerad 17 februari 2010

Malmö FF gjorde en bra match när man på onsdagseftermiddagen mötte Metaluhr Donetsk. MFF låg närmast segern i matchen som slutade 0-0.

Efter matchen pratade hemsidan med en rad spelare och ledare som gav sin syn på matchen.

Staffan Tapper
”Jag tycker det är en jättebra genomförd match. De visar god inställning, god kamp och hundra procent fokusering på det vi håller på med. Jag tycker att det är roligt också att vi får spela matcher mot internationellt motstånd och mäta våra krafter mot dem. Tycker det gav positiva signaler. Vi stod upp bra och försvarade oss väl. Och även i anfallsspelet för vi skapar ju ett par riktigt rejäla chanser. Jag är rätt nöjd!”

Johan Dahlin
”Vi gjorde det bra och borde ha vunnit matchen. De har mycket boll, men vi spelar bra försvarsspel och de skapar ju inga chanser alls. Vi är de som skapar de farliga chanserna. Sett till det så tycker jag det hade varit rättvist om vi hade vunnit”.

Daniel Andersson
”Jag tycker framförallt att vi är väldigt stabila bakåt. Vi släppte inte till något direkt. Vi skapar en del chanser. Jag tycker vi gör en bra match mot ett bra lag. Det är skönt att spela på gräs, jag har lite problem med en tå och har enorma problem att vara på konstgräs för tillfället, så det är skönt att spela på lite mjukare underlag”.

Rick Kruys
”Det var en tuff match mot ett bra motstånd. Det var lite svårt att spela kombinationsspel på mittfältet för dom pressade oss mycket. Men jag tycker vi gjorde en bra match”.

Joseph Elanga
”Det var en bra match från vår sida. Vi var mycket aggressiva och spelade kompakt i försvarsspelet. När vi hade bollen så spelade vi enkelt. Vi hade farligare målchanser än dem och borde vunnit. Det ser positivt ut”.

Jiloan Hamad
”Jag tycker vi var bra idag. Defensivt var det klockrent. Vi mötte ett bra lag, men vi gjorde dem sämre än de var. Det satt bra mellan lagdelarna, vi var kompakta som vi snackat mycket om innan matchen. Offensivt kändes det som att vi var vassare än dem idag, vi skapade fler chanser. Vi hade kunnat komma till fler och bättre avslut. Det hade varit skönt att få vinna matchen, men 0-0 är ändå bra så vi är ganska nöjda!”

Wilton Figueiredo
”Jag tycker vi gjorde en bra match. Vi spelade mycket bättre än dem. Vi skapade en tre-fyra bra målchanser. När det gäller min egen insats är jag rätt nöjd. Jag försökte spela för laget och bidra både offensivt och defensivt”.

*****

För utförlig matchrapport hänvisar vi till Himmelriket. Här kommer även rörliga bilder att presenteras under kvällen eller morgondagen.

Foto: Peter Lind

/Helen Johansson