Malaga dag 3: Inför MFF – FC Metalurh Donetsk

Publicerad 16 februari 2010

Malmö FF spelar på onsdagseftermiddagen sin första träningsmatch av två på träningslägret i Malaga. För motståndet står det ukrainska laget FC Metalurh Donetsk som slutade på en fjärdeplats i ligan förra året.

– Det kommer bli en tuff match och vi kommer få jobba hårt. De är väldigt löpvilliga och går gärna in i närkamperna och det är precis vad vi behöver i den här fasen. Det är jättebra att få spela matcher mot internationellt motstånd. Då får både vi och spelarna veta vilken nivå vi ligger på, säger tränare Roland Nilsson inför matchen.

För Rolle blir det viktigaste med morgondagen att få ett kvitto på att det man tränat på även fungerar under match.

– Det är viktigt att vi tar med oss det vi tränat på. Imorgon vill jag se att vi jobbar efter de principerna som vi har gjort sedan vi startade i januari. Jag vill till exempel se att våra uppspel börjar sätta sig. Och att vi blir mer kontakta i vårt spelsätt så att vi inte får ett så långt lag.

Någon startelva kan inte Rolle lämna i dagsläget.

– Det beror på hur alla mår, vi har några som varit lite halvkrassliga så vi väntar till imorgon innan vi tar ut laget.

Klart är att Miljan Mutavdzic inte kommer vara aktuell för spel imorgon. Rolle säger sig dessutom vara tveksam till om han kommer att kunna spela i lördagens match mot Lokomotiv Moskva.

– Det får ta den tid det tar för Miljan och det är inget som går att forcera. Han måste själv känna att han vågar gå för fullt innan vi släpper in honom.

Det intensiva regnandet till trots så räknar man med att matchen ska kunna genomföras som planerat. Väderprognosen ser bättre ut för morgondagen och man hoppas att planen ska ha torkat upp lagom till matchstart klockan 16.00.

Hemsidan återkommer med kommentarer efter matchen.

Rolle om Daniel Andersson som mittback:
Han behöver fler matcher för att hitta rätt. Det finns saker som han måste arbeta med. Vi pratar med honom om det hela tiden och han är så pass skicklig så det räcker att vi pratar om det så ser man redan nästa match att han tagit in det. Han behöver bara spela fler matcher så kommer det att bli jättebra.

Rolle om konkurrensen mellan Jasmin Sudic och Markus Halsti:
Det är två bra spelare. Jasmin gjorde väldigt bra ifrån sig i höstas, men även Halsti har sett pigg ut och vill verkligen vara med och kriga om en plats i startelvan. Vi har velat titta lite på samspelet mellan dem båda och Daniel. Om ett par matcher kommer vi sätta backlinjen.

Rolle om skillnaden mellan Sudic och Halsti:
Den största skillnaden är att Jasmin är mycket aggressivare i sitt spelsätt. Halsti i sin tur är en bättre passningsspelare och lite lugnare än vad än Jasmin är. Snabbheten är ungefär lika, kanske Jasmin är lite snabbare.

Foto: Alexandra Flodin

/Helen Johansson