Magnus Eriksson: ”Skönt att vara igång”

Publicerad 01 februari 2013

Magnus Eriksson var en av de bättre spelarna idag när han med sitt uppoffrande spel visade på att MFF kommer ha stor nytta av hans fotbollsegenskaper i framtiden.
– Det var kul att spela idag. Vi försöker spela boll och stundtals fungerade det bra. Som ny i laget kunde jag själv känna att det inte klickade hela tiden, säger Magnus Eriksson.

Det var många spelare som fick göra debut i Malmötröjan under dagens match mot DC United. En av dem var Magnus Eriksson och trots att hn endast spelade 60 minuter kunde man se att MFF kommer att ha stor nytta av honom och han uppoffrande spel. Med rätt inställning, bra blick för spelet och ett jävlaranamma stressade han motståndarbacklinjen till att ständigt göra misstag samtidigt som Magnus var en stor del i MFF:s offensiva spel och krönte det hela med en läcker framspelning till Erik Fribergs 0-1.

– Det var kul att spela idag. Vi försöker spela boll och stundtals fungerade det bra. Som ny i laget kunde jag själv känna att det inte klickade hela tiden. Men samtidigt är det fullt naturligt då jag inte spelat med någon annan innan bortsett från dem jag lirat tillsammans med i landslaget. För att vara första matchen tycker jag att vi gör det bra och vi kommer ha många matcher framöver där vi kommer få samarbetet att fungera.

Magnus var ett ständigt hot framåt och bortsett från några ströchanser i den första halvleken hade han ett riktigt bra läge i den andra halvleken när Filip Stenström frispelade honom i straffområdet.

– Där ska jag göra mål! Hade jag haft några matcher i benen hade den suttit, så är det. Men jag har inte spelat match på tre månader så det är klart att jag känner mig lite ringrostig och just därför är det skönt att vara igång igen.

När matchen drog igång precis innan lunch stod termomtern på blyga 16 grader men ju högre matchuret tickade dessto varmare blev det.

– Det var en rätt skön lampa där uppe. Visst tar solen lite extra på energin men hellre att spela såhär än i 20 minus. Det är bara att njuta istället för att fokusera på att det gör en lite tröttare. Det var även ett tufft motstånd som smällde på bra i närkamperna men jag tycker att vi är bollskickligare än dem och borde utnyttjat det lite bättre. ser man på allt så är det en klart godkänd premiär för oss.