Löfquist klar för MFF

Publicerad 31 augusti 2012

Ikväll blev David Löfquist klar på lån från Parma under hösten.

– Skönt att vara i mål med Löfquist, pustar MFFs Sportchef Per Ågren. Det har varit en lång process som egentligen började redan i höstas. Vi har jobbat hårt tillsammans med hans agent, Martin Klette, för att få hit David och till sist gick det.

David Löfquist tillhör Parma men går som lån till MFF över hösten.

– Ambitionen är alltid att jobba långsiktigt, men i det här fallet var det här den enda tillgängliga lösningen, menar Ågren.

– Jag är väldigt glad, säger David Löfquist. Malmö FF är en storklubb som är med i guldracet, så det känns otroligt inspirerande och kul. Nu kör jag på stenhårt och försöker komma i bra matchform så fort som möjligt.

Med kvällens övergång stänger Per Ågren böckerna med ett facit på fyra spelare ut, och fyra spelare in.

– Vi har ersatt på alla positioner egentligen, även om det såklart är lite olika spelartyper, säger Ågren. Det är det inga raka byten, men vi pratar om duktiga spelare som klarar att spela på olika positioner, även om Zlatan Azinovic nog helst ska vara målvakt, tillägger Ågren leende.

– Hur laget formeras är upp till Rikard, men med spelare som Concha och Löfquist har vi fått in lite tyngd och erfarenhet som jag tror kan vara utslagsgivande under slutspurten.

David Löfquist är inte med i truppen till matchen mot Mjällby, men är klar till nästa match som spelas borta mot Åtvidaberg den 17 september.