Lobbysnack med Magnus Eriksson

Publicerad 28 oktober 2013

Från det att laget anlätt till sitt hotell i Borås i gårkväll tog det inte många minuter innan Allsvenskans poängkung, Magnus Eriksson, återvänt från sitt rum och placerat sig i lobbyn där han började blicka fram mot måndagens match.

– Det ska bli väldigt roligt imorgon. Vi har en fantatisk uppgift framför oss vilket gör att det är mycket förväntan och mycket kärlek till det man gör. Det är just dessa matcherna som man vill spela.

Vi slog Elfsborg hemma på Stadion med 1-0 i våras, vad minns du från den matchen?
– Att jag var bänkad i den matchen, att Tiki avgjorde allt med ett fantastiskt solomål. Elfsborg är väldigt tunga att möta och de kommer de säkert att vara imorgon också.

På vilket sätt tror du att matchen imorgon kommer att skilja sig från den vi spelade på hemmaplan?
– Den kommer att skilja sig på ett sådant sätt att situationen är annorlunda. Vinner vi så tar vi SM-guld. Vi brukar alltid ha mycket supportrar med oss på våra bortamatcher men till denna matchen känns det som att det kommer bli en invasion av Malmö-supportrar, vilket såklart kommer att bidra till att matchen blir ännu mera speciell. Jag personligen har aldrig fått uppleva ett större bortafölje än det som vi förväntas få se imorgon.

4000 till 5000 MFF-supportrar förväntas att resa upp. Är det något som gör att du, så här kvällen innan, får en bättre känsla och ett bättre självförtroende inför matchen imorgon?
– Jo, så är det absolut. De lägger ner sitt liv på det här och vi ska göra allt i vår makt för att göra dem och oss själva glada imorgon. Som jag sa innan: det ligger mycket förväntan i luften.

Tidigare har mantrat ”En match i taget” varit den återkommande kommentaren, men nu är vi fram vid matchen där en vinst avgör allt.
– Många har tidigare pekat på AIKs och Göteborgs kommande matcher i helgen men vi har hela tiden varit fokuserade på vår egen match. Vi har hela tiden haft avgörandet i egna händer. Det som krävs är tre poäng – och det ska vi ta