Lewicki: ”Den största matchen”

Publicerad 24 augusti 2015 i Nyheter

Oscar Lewicki ser fram emot tisdagens match mot Celtic FC och håller den som den största klubblagsmatchen i hans karriär. Med stödet från läktarna tror han att det blir en rolig kväll.

I somras spelade och vann han finalen i U21-EM. Nu väntar ännu en stormatch för Oscar Lewicki.

– Det är svårt att jämföra landslag och klubblag. Men om jag tittar på min karriär så är det här åtminstone den största klubblagsmatchen jag kommer att ha spelat hittills. Och det kommer att vara en fantastisk inramning. Det vet man redan på förhand.

Hur märks det på dig att det är en så betydelsefull match?

– Jag laddar maximalt till varje match, så det är väl inte jättestor skillnad egentligen. Men det är klart att man tänker på den lite mer än vanligt. Jag gillar att spela stora matcher och tycker att jag ofta höjer mig till utmaningen och presterar bättre.

Oscar Lewicki ser också framför sig hur hela Swedbank Stadion ska lyfta honom och laget mot segern och gruppspel i Champions League.

 – Det kommer att hjälpa oss enormt mycket. Celtic kommer inte att ha samma självförtroende här som i Glasgow. Det blir en annan matchbild och förhoppningsvis några mål åt rätt håll också.

huvudpartners

officiella partners