Lasse Nielsen: ”Nog första gången för mig”

Publicerad 10 mars 2018 i Nyheter

Lasse Nielsen gjorde matchens enda mål när Malmö FF besegrade IFK Göteborg i kvartsfinalen i Svenska cupen. Han röstades fram till matchens lirare av MFF-supportrarna, vilket var en ny upplevelse för den danske mittbacken.

– Det är typiskt när man är matchvinnare. Det är nog första gången jag får den utmärkelsen, så det är härligt. Men det viktigaste är att vi vinner, säger Lasse Nielsen ödmjukt efter matchen.

Målet kom i den 18:e minuten när Arnór Ingvi Traustason slog en perfekt hörna som Lasse Nielsen mötte med pannan.

– Jag löper på bakersta stolpen och försöker träffa bollen. Det är klart att det var skönt att se den gå in. Men jag borde nog gjort ett till. Då hade det varit helt perfekt.

Tillsammans med försvarskollegorna höll han också tätt bakåt. Han är nöjd med den defensiva insatsen i alla lagdelar.

– Generellt är hela laget bra i det defensiva arbetet, särskilt i första halvlek. Då vinner vi mycket boll på motståndarnas planhalva. Vi fick det kanske inte att fungera lika bra i andra halvlek men samtidigt är det inte många chanser vi släpper till. Och det är fint att ha Johan Dahlin när det väl händer.

Om ungefär en veckas tid är det dags för ny match. Då är det semifinal mot vinnaren i matchen mellan Östersunds FK och GAIS. Oavsett motståndare är målet glasklart.

– Vi jobbar på mot finalen. Nu väntar en ny tuff match. Det är do or die och det blir kul. Men först ska vi njuta lite av den här segern, säger Lasse Nielsen.

Följ MFF säsongen 2018 – köp årskort! 

huvudpartners

officiella partners