Larsson: ”Inte ful men heller inte snäll”

Publicerad 09 november 2017 i Nyheter

Den 26-årige högerbacken Eric Larsson har skrivit på ett fyraårsavtal med Malmö FF. Här berättar han om hur det är att möta honom på planen, vem han är utanför fotbollen och hur han fördriver tiden på bortaresor.

Hur ser din fotbollsmässiga bakgrund ut?

– Jag började i en liten klubb i Gävle och gick till Gefle IF som 15-åring. Jag var från början innermittfältare, blev högerytter i Gefle IF och sen högerback i GIF Sundsvall.

Du gjorde en bra match som innermittfältare i GIF Sundsvalls hemmamatch mot AIK i år. Hur bekväm är du med att spela på olika positioner?

– Jag trivs bäst som högerback och det är där jag har min spets. Sen gör man allt för laget och i det fallet var det bäst att jag spelade på innermittfält. Jag känner mig trygg på de flesta positioner. Det kändes bra i den matchen och det är roligt att folk tyckte att man gjorde det bra.

Hur har du utvecklats som fotbollsspelare genom karriären?

– Som de flesta unga spelare hade jag höga berg och djupa dalar. Jag var inte så jämn som tränarna kanske skulle önska. Det är något jag har utvecklat i Sundsvall. Jag har fått förtroende att spela mitt spel och det har gjort mig mer jämn över tid.

Hur är det att möta dig på planen?

– Jag försöker vara aggressiv och ligga nära min motståndare. Jag är inte särskilt ful men heller inte snäll. Förhoppningsvis tycker de att det är jobbigt att möta mig.

Du gjorde din första allsvenska match från start just på Swedbank Stadion – med Gefle IF mot MFF 2012. Hur var det?

– Jag kom ihåg att det var en hörna och jag stod vid stolpen mot klacken och tänkte: ”Jävlar vad mäktigt”. Det har legat kvar sedan dess. Man vet att det är bra stämning här och att MFF verkligen har stödet med sig.

Hur är du vid sidan av planen?

– Jag är en lugn kille som gillar att spela golf. I somras tog jag examen i ekonomi med inriktning revision. Eller, jag hade en tenta som hängde efter mig som jag gjorde igår. Förhoppningsvis klarade jag den.

Varför började du plugga?

– Det var väl från början mest mamma och pappa som tyckte det. Men jag har haft A-lagskontrakt sen jag var ung och efter att jag slutade gymnasiet har jag haft väldigt mycket fritid. Jag kände att jag var tvungen att göra något vettigt av tiden och det funkade bra att kombinera skolan med jobbet som fotbollsspelare.

Hur spenderar du tiden på bortaresor?

– Det brukar bli att jag spelar kort. Sen är det mycket musik. Jag är ganska öppen i min musiksmak men det blir mycket John Mayer, Ed Sheeran och den typen av grejer.

Inte en massa film och tv-serier?

– Det kommer det nog att bli mer av nu när inte plugget hänger över en.

Vilken var den senaste tv-serien du inte kunde slita dig från?

– The Blacklist. Den gillade jag.

Hur känns det att nu flytta så pass långt bort från familjen?

– Mamma, pappa och min syster bor kvar i Gävle. Även om det kanske inte är så smidigt att bara ta bilen upp så är det enkelt att flyga till Arlanda. Syrran och hennes kille fick en dotter för ett år sedan så jag är morbror också. Jag får ändå ge mig själv att jag är rätt bra med henne och hon verkar uppskatta att umgås med mig också. När vi träffas framöver så blir det nog under lite längre tid, så det är kul.

Du har ju rätt stavning på ditt förnamn för att spela i den här föreningen. Eric Persson, var legendarisk ordförande mellan 1937-1975 när vi tog 11 SM-guld och 9 cuptitlar. Hur känner du kring det?

– Jag får se om jag kan leva upp till hans meriter. Jag får göra ett försök, haha.

huvudpartners

officiella partners