Längre skadefrånvaro för Andreas Vindheim

Publicerad 15 mars 2018 i Nyheter

Andreas Vindheim skadade sig i under förra helgens kvartsfinal i Svenska cupen. Undersökningar har nu visat att det rör sig om en korsbandsskada och högerbacken kan vara borta från spel i två månader.

Det var i slutet av matchen mot IFK Göteborg som Andreas Vindheim landade olyckligt på vänsterknäet. I samband med smällen gick det bakre korsbandet av och nu väntar behandling och rehabilitering innan den 22-årige norrmannen kan vara tillbaka på planen igen.

– Han behandlas i första hand med en knäortos, som är ett slags bandage om knäet. När vi har tittat på statistik från andra bakre korsbandsskador har det tagit betydligt längre tid att komma tillbaka efter en operation, än vid behandling med knäortos, säger MFF:s lagläkare Pär Herbertsson.

Vid den typ av skada och påföljande behandling som Andreas Vindheim fått är den genomsnittliga frånvarotiden två månader. Pär Herbertsson understryker dock att det både kan ta kortare och längre tid.

Andreas Vindheim lovar att ge allt för att komma tillbaka så fort som möjligt, även om det givetvis var tufft att ta emot skadebeskedet.

– Jag hade varit skadefri i över ett år och kände att jag var i bra form. Så det känns så klart tråkigt. Men den här säsongen vill jag ta ytterligare kliv framåt. Jag ska komma tillbaka starkare, säger han.

huvudpartners

officiella partners