Lagkapten Lindgren inför säsongsavslutningen

Publicerad 19 november 2021 i Dam,Nyheter

På lördag spelar Malmö FF säsongens sista seriematch. Klockan 12:00 är det avspark mot tabelljumbon Lindeborgs FF på Lindeborgs IP. Lagkapten Cornelia Lindgren tittar stolt tillbaka på en säsong som hon nu vill avsluta med stil.

Cornelia Lindgren under en av sommarens matcher.

Säsongsavslutning på lördag, ska det bara bli roligt eller är det lite vemodigt också?

– Det kommer bli en rolig dag med match och middag tillsammans på Erics efter. Det har varit en lång säsong så även om den har varit väldigt rolig så behövs det lite återhämtning innan vi börjar ladda inför nästa år.

Vi möter Lindeborgs FF som tillsammans med oss tog klivet upp i division tre förra året. De har haft en tung säsong och kommer sluta sist i serien. Vilken roll har du som lagkapten i att hjälpa laget med att behålla rätt fokus inför och under den här typen av matcher?

– Det handlar om att få laget att fokusera på vår prestation, även om vi har gjort en fin säsong behöver vi ha fullt fokus inför varje match, oavsett motståndare, om vi ska fortsätta utvecklas. I min roll försöker jag driva på spelarna och tempot på plan. Sedan har vi höga krav- och förväntningar på varandra både på träningar och under match, och det är kanske extra viktigt i ett sådant här skede av säsongen för att klara hålla fokus under träningar och matcher.

Seriesegern har varit klar ett tag, har det märkts i de senaste prestationerna tycker du?

– Jag tycker vi har fortsatt driva på tempot både på träningar och i matcherna, kanske gjorde vi även vår bästa prestation i matchen efter seriesegern borta mot Veberöd. Jag tycker det är ett gott tecken på att vi är glada över segern men att vi vill fortsätta framåt.

Hur har tiden efter seriesegern varit?

– Den har varit bra. Vi är väldigt glada och tacksamma över alla gratulationer och det fina stöd vi fått av våra supportar under hela säsongen, det betyder mycket för oss.

Du har varit skadad och missat ett antal matcher men är tillbaka i spel sedan en tid tillbaka. Hur är det med dig?

– Ja jag har tyvärr haft problem med en hälsena under hösten men det är bra med mig nu, jag är tillbaka fullt i träning och har spelat de senaste matcherna. Det är aldrig kul att få stå vid sidan men jag måste säga att jag blivit stolt över att se hur vi match efter match arbetar för att utveckla vårt spel och fokuserat på att göra en så bra prestation som möjligt.

Om vi tittar tillbaka på den här säsongen, vad skulle du säga att ni utvecklat mest under året?

– Många av våra motståndare i serien har ställt upp med väldigt lågt försvar och vår utmaning i matcherna har varit att försöka hantera detta och klara av att spela oss till målchanser ändå. Vi har blivit väldigt bra på att hitta olika sätt att hamna i 2 mot 1 mot motståndarnas ytterbackar och därifrån ta oss in i straffområdet och skapa målchans. Detta kommer vi att ha stor nytta av även i de högre serierna. Försvarsmässigt har vi jobbat mycket med återerövringsspelet både på träningarna och under matcherna. Vi är ganska bra där, även om det finns ytterligare steg för oss att ta.

Om vi sneglar på nästa säsong bara lite kort, vad ser du mest fram emot?

– Vi hoppas att det kommer att bli en hel, normal, säsong nästa år och att vi kan ha flera försäsongsmatcher mot tufft motstånd. Jag ser också mycket fram emot att få spela hemmamatcher i vår- och sommarvärme inför storpublik. Våra två första vårsäsonger har ju tyvärr inte blivit av på grund av pandemin. Men nu hoppas vi på att få spela och vi älskar engagemanget som är på läktarna på våra matcher.

huvudpartners

officiella partners