Laget och läget inför ÖSK

Publicerad 19 maj 2001

Micke Andersson tar ut följande lag till söndagens match mot Örebro SK:

Jonnie Fedel – Jimmy Tamandi, Jörgen Ohlsson, Olof Persson, Richard Oteng Mensah – Erik Johansson, Peter Sörensen, Kenneth Gustavsson, Joseph Elanga – Zlatan Ibrahimovic, Peter Ijeh.

Ersättare: Lee Baxter(mv), Mats Lilienberg, Markus Rosenberg, Marcus Winquist, Gezim Osmani.

– Det viktigaste är att vi får vårt stabila försvarsspel att fungera igen, kommenterar Micke. Vi måste se till att behålla vårt tålamod och inte jaga trepoängarna genom att gå upp för mycket i plan. I vår ambition att vinna blev vi lite naiva i vårt spel i de senaste matcherna.

Läget efter i måndags?
– Även om siffrorna pekar på det, var det inte spel mot ett mål, i första halvlek var matchen helt jämn. Dock gjorde vi för många misstag, som Göteborg utnyttjade skickligt, menar Micke Andersson.
Daniel Majstorovic och Mikael Roth fick bägge se rött och är avstängda imorgon, vilket lett till ett par omdisponeringar i laget: Jörgen Ohlsson tar steget tillbaka och Richard Oteng Mensah steget in i laget.
– Faktum är att den backlinjen gjorde någon match i Superettan, säger Micke Andersson.
På mittfältet ordentlig allsvensk debut – inhopp senast – för Kenneth Gustavsson.
– En spelare med både likheter och skillnader jämfört med Peter Sörensen och Jörgen Ohlsson. Lika fysisk, men en mer utpräglad passningsspelare med bra tillslag och skott, fast förstås lite mindre erfarenhet.

Pinne rimlig målsättning?
– Vi siktar alltid på tre, men framför allt vill vi hitta tillbaka till stabiliteten i vårt spel som gav oss de inledande framgångarna. ÖSK är i sin tur ett lag i behov av en trepoängare, och kommer nog att gå framåt mycket, avslutar Micke Andersson.