Laget mot OB

Publicerad 27 juni 2006

Emil Hallfreðsson och Jesper Bech bildar anfallspar framför provspelande Gabriel Schacht i kvällens Åhus-elva mot OB.

Laget som möter Odense BK på Furehov, avspark 19:00:

Mattias Asper

Ulrich Vinzents, Jon Jönsson, Gabriel, Christian Järdler

Anders Andersson, Marcus Pode, Behrang Safari, Gabriel Schacht

Emil Hallfreðsson, Jesper Bech.

Bänken: Jonas Sandqvist, Olof Persson, Yksel Osmanovski, Joakim Nilsson, Rawez Lawan.

Skadade: Niklas Skoog, Hasse Mattisson, Edward Ofere.

På mittfältet tar Anders Andersson balansrollen, medan Marcus Pode besätter den högra flanken och Behrang Safari den vänstra. Ny på skadelistan är Edward Ofere, som har problem med ljumskarna. Det gör att Sören Åkeby får matcha ett nytt anfallspar: Emil Halfreðsson och Jesper Bech.
– Ingen nödlösning, Jesper Bech har ju spelat forward mycket, men vi har problem med forwardbesättningen för närvarande och får göra det bästa av situationen, säger Sören Åkeby inför tisdagens träningsmatch mot OB.

Matchen spelas som en del av MFF:s träningsläger i Åhus, där truppen stannar till och med torsdag. Ett eftermiddagspass med fokus på tempospel avverkades igår eftermiddag, följt av en något lättare förmiddagsträning inriktad på positioner inför kvällens match. Där Sören vill se…
– …det jag har tjatat om hela tiden: bra passningsspel, bra positionsspel, bra bolltempo.

Och så vill MFF-tränaren förstås se vad de bägge brassarna Gabriel går för; innerbacks-Gabriel mot riktigt bra motstånd i sin tredje match med laget, Gabriel Schacht på prov i den offensiva mittfältspositionen.
– Jag vill se honom i match och helst på ett par träningar till innan jag kan få ett intryck av honom. Han är en teknisk, kvick spelare.

Men är en offensiv mittfältare vad truppen främst behöver? Eller är det alltid intressant med en bra spelare?
– Svår fråga. Kanske inte det optimala, men å andra sidan. Idag är Jari Litmanen inte med. Jag har inställningen att man inte ska köpa spelare bara för dess egen skull. Men vad vi såg av honom på dvd gjorde oss nyfikna – om för nu eller senare.

Gabriel Schacht stannar åtminstone Åhus-lägret ut, vilket är lika med två träningspass, ett onsdag, ett torsdag. På fredag har sedan truppen ledigt, träning lördag och match mot FC Köpenhamn söndag 14:00.

/Tobias Christoffersson