Laget mot Häcken

Publicerad 23 september 2001

Hisingslaget BK Häcken står för motståndet på Malmö Stadion imorgon kl. 19.00. Ett Häcken som kämpar för fortsatt allsvensk status. Det blir följaktligen en tuff uppgift för Micke Anderssons himmelsblå.

– Häcken är ett lag som är lite upp och ner. Bra matcher blandas med sämre insatser. Helt klart är dock att vi måste se upp med vissa spelare mer än andra. Jonas Henriksson är en snabb forward som gärna löper bakom motståndarens backlinje. Bredvid sig har han Peter Vought, stark bollmottagare som banar väg för Henriksson.

– På mittfältet naturligtvis Peter Eriksson som gärna tar sig in i banan och har ett bra skott.

4-0 i baken för MFF senast mot Blåvitt men det fanns ändå en del positiva tecken.

– Vi spelar bra fotboll ute på planen men måste förbättra vårt spel i båda straffområden. Vi ska ha båda våra forwards framför mål när vi närmar oss och sedan ska bollen in dit också. Våra anfallare har haft tendenser till att lägga för mycket kraft i spelet utanför det farliga området.

– Mot Häcken blir det Niklas Skoog och Mats Lilienberg som får bilda toppduo. Alla våra forwards har kapacitet att göra mål men vi väljer dessa båda från start i den här matchen.

Laget:

Jonnie Fedel – Olof Persson, Daniel Majstorovic, Jörgen Ohlsson, Mikael Roth – Erik Johansson, Jon Jönsson, Brian Steen Nielsen, Joseph Elanga – Niklas Skoog, Mats Lilienberg.

Avbytare:

Lee Baxter, Robert Kjellin, Richard Oteng Mensah, Matias Concha, Peter Ijeh

– Jon Jönsson gjorde en bra insats senast så vi väljer att fortsätta med Jörgen Ohlsson i backlinjen. Därför får Olof ta steget ut på kanten även om han kanske inte är en naturlig ytterback.

– I övrigt ser det bra ut inför slutspurten. Alla spelare förutom Fredrik Andersson är i full träning. Hasse Mattisson och Peter Sörensen gör framsteg och är snart med i diskussionen om en plats i laget.