Laget mot FC Honka

Publicerad 13 juni 2008

MFF:s brist på speldugliga mittbackar är för närvarande stor. Därför får junioren Jasmin Sudic göra A-lagsdebut i lördagens träningsmatch mot finska ligafemma FC Honka. Men han är långt ifrån oförberedd.
– Jasmin har tränat med A-laget i en månad. Det är bra att han får den här chansen, säger Hans Gren, som också matchar det intressanta anfallsparet Mehmeti-Toivonen.
Och så är Labinot Harbuzi tillbaka i spel.

Malmö FF – FC Honka
Malmö IP, lördag 14 juni 15.00

MFF:s startelva:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Gabriel, Christian Järdler

Joakim Nilsson

Jiloan Hamad, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn

Agon Mehmeti, Ola Toivonen

Ersättare: Guillermo Molins, Elvir Biberic, Anes Mravac, Robin Nilsson, Mak Dzonlagic, Dusan Melichárek.

Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Markus Halsti (knä), Niklas Skoog (vad), Behrang Safari (lår), Edward Ofere (ljumske), André Nascimento.
Ej närvarande: Daniel Andersson (ger järnet i EM), Jimmy Dixon (landslagsuppdrag för Liberia), Jonatan Johansson (gifter sig).

Många spelare borta
Det saknades onekligen en hel del spelare på träningsplan 6 när MFF gjorde sin förmiddagsträning dagen innan första matchen på drygt fyra veckor. Anders Andersson och Babis Stefanidis jobbar fortfarande på den långa vägen tillbaka från sina respektive benbrott, och Markus Halsti rehabbar sitt skadade knä. Skador som tillkommit är Niklas Skoog som haft vadproblem under en veckas tid, Behrang Safari som är borta med en rejäl lårkaka, André Nascimento samt Edward Ofere. Den senare var med på träningen, men fick känning i ljumsken och är därmed inte aktuell för spel i lördagens match. Därtill är Jimmy Dixon iväg på landslagsuppdrag med Liberia och Jonatan Johansson upptagen av – sitt eget bröllop!

A-lagsdebut för Jasmin Sudic
Spelarfrånvaron slår hårdast mot mittbackspositionerna; endast Gabriel finns tillgänglig. Därför har lagledningen valt att flytta upp Jasmin Sudic från J-laget.
– Jasmin har tränat med A-laget i en månad nu. Han är bra på huvudet och står oftast rätt, men det är viktigt att vi får se honom i matchspel också, så det är bra att han får den här chansen, säger Hans Gren, som var den som tog sig an det blygsamma medieuppbådet efter träningen då även Roland Nilsson är borta den här veckan, närmare bestämt nere i EM-hetluften i Österrike.
Chansen Hans Gren talar om är uttagningen till startelvan i träningsmatchen: A-lagsdebut med andra ord för 17-årige Jasmin (f 1990).

”Labbe” och Jiloan från start
Tillbaka i laget efter ännu en skadeomgång är Labinot Harbuzi, som spelar från start som offensiv central mittfältare. Jiloan Hamad får chansen från start till höger, medan Guillermo Molins börjar på bänken. På topp ska det bli intressant att se vad Ola Toivonen och Agon Mehmeti kan uträtta tillsammans. På bänken sitter ytterligare två potentiella A-lagsdebutanter i form av juniorerna Elvir Biberic (ytter- eller central mittfältare) och Mak Dzonlagic (mittback). Det ska tilläggas att hela ex juniorer var med och ”fyllde upp” vid fredagens träning.

Två tuffa veckor
A-truppen är inne på andra veckan i träning efter ledigheten, och det är något av en försäsong i miniatyr manskapet får genomgå.
– Vi har haft två tuffa veckor, spelarna är nog lite slitna nu. Vi har kört fyra styrkepass och en del löpning. Förra veckan fokuserade vi på förvarsspelet, den här veckan har vi blandat lite mer. Vi har tittat på två sätt att spela, 4-1-3-2 som vi körde i våras, men också ett 4-2-3-1 som vi kanske kan ha i bakfickan, säger Hans Gren.

Från början var det tänkt att MFF skulle spela två träningsmatcher under uppehållet, men lag och ledning ser ut att få nöja sig med morgondagens mot finska ligatrean FC Honka.
– Vi har helt enkelt haft svårt att hitta motståndare. Vi letar fortfarande, men det ser svårt ut.
Därmed blir matchen i Svenska cupen mot Hammarby lördag 28 juni också allsvenskt genrep.

Till slut vill hemsidan förstås passa på att önska Jonatan Johansson och hans tillkommande all lycka och välgång och ett riktigt fint bröllop!

/Tobias Christoffersson