Läget i laget inför hemmapremiären

Publicerad 10 april 2022 i Herr,Nyheter

Måndag kväll är det äntligen dags för fotboll på Eleda Stadion igen. Milos Milojevic berättar om läget i truppen inför den allsvenska hemmapremiären.

Malmö FF – IF Elfsborg
Måndag 11 april 19:10
Eleda Stadion

Milos Milojevic om…

…att nästan alla förutom de långtidsskadade är tillgängliga för spel

– Förutom Matej som är sjuk är alla andra redo. Det är lite lyxproblem. Vi har tio matcher under perioden fram till sommaren, så vi behöver inte rotera så mycket. Alla måste ändå hålla sig på bra nivå både i huvudet och fysiskt. Efter sommaren är det många matcher i Europa och Allsvenskan. Då behöver vi alla 25 spelare. Nu kan vi spela med 16–17. Men resten är också viktiga.

…Ola Toivonens återkomst

– Toivionen är redo men kanske inte för 90 minuter. Han känner inget i kroppen förutom att han är lite sliten efter U21-matchen mot Mjällby på en dålig plan. Men han har kommit i gång igen. Om jag startar honom tror jag att han har en bra halvlek, sen får vi byta honom. Vi får se hur mycket vi använder honom.

– Det är bra att vi har honom. I matchen mot Kalmar kom han in och var i boxen när Isaac gjorde mål. Det är bra att vi har flera som kan göra mål och är bra i boxen.

…att IF Elfsborg har ett par förluster i bagaget

– Jag hoppas de behåller samma trend. De är revanschsugna. De hade bra prestationer mot både Hammarby och Mjällby men fick inte resultatet med sig. Vi vet vilka delar de är starka på. De är bra på omställningar och är fysiskt bra. Vi känner också till deras svagheter som Mjällby hittade. När matchen börjar på vår stadion ska vi inte ha någon respekt. Vi ska använda supporten från läktarna och få med oss alla tre poäng.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners