La Manga dag 7 och 8

Publicerad 09 mars 2002

La Manga dag 7 och 8

I och med gårdagens vinst så är första veckan avklarad. I dag har spelarna ledigt men imorgon börjar uppladdningen för matchen mot Vålerenga IF.

Enligt ledarstaben har veckan varit givande. Vädret har varit perfekt för ett träningsläger med enbart lite vind och inte för varmt. Underlaget är bra likaså hotell och mat. Träningarna har hållit hög kvalité och varit varierad.

De två matcherna har inte bjudit på skönspel men man har visat att konditionen och offerviljan är det inget fel på. Två vinster och enbart ett mål insläppt är också positivt. Spelartruppen är inte bara jämn utan man har också ett antal spelare som kan spela på olika positioner. Detta gör laget mindre känsligt för skador och avstängningar och detta är viktigt att ha under en lång säsong.

Det har hela tiden sagts att La Manga skulle bli ett träningsläger där alla skulle få chansen att visa upp sig. Efter hemkomsten kommer man att börja forma förstaelvan.

La Manga dag 7

Vädret var som de senaste dagarna med sol, lite moln, lite vind och lagom varmt.

Alla i truppen, utom Driss, är nu med och tränar alla moment. Mattisson avstod gårdagens match men är tillbaka redan på söndag igen. Mattisson, som förresten, ingick i den grupp som vann gårdagens frågetävling som ingår i mångkampen.

Anders Palmér om matchen

”- Det blev en speciell match. Den blev lite förryckt efter utvisningen men det var viktigt att även träna på att spela med tio man. Dessutom valde vi att inte plocka bort en forward utan spela med ett tremannamittfält. Vi gjorde ingen jättebra match men vi vann och det är viktigt att även vinna de matcherna. Det stärker självförtroendet i truppen. Det är också viktigt att vi håller nollan för första gången för säsongen. Lee Baxter har gjort två bra matcher. Det är viktigt att ha en bra målvakt. Jag måste även framhålla Brian Steen Nielsen. Han var planens kung i matchen. Man har, och skall ha, höga krav på honom och jag har aldrig sett honom så bra som idag. Han gav det besked som alla längtat efter.”

Pode debuterade i fel lag!

Ett par dagar tidigare än beräknat fick lärlingen Daniel Pode stänga igen läxböckerna och hastigt sätta sig på flyget till La Manga. Han satt på bänken som reserv i matchen mot Brann. Då kom representanter från Landskrona BoIS och frågade om man fick låna honom. En stund senare debuterade han i Landskronas A-lag! Tre insläppta mål blev resultatet där Daniel självkritiskt tyckte att han borde tagit ett av dem.

La Manga dag 8

Spelarna har en fridag som kan utnyttjas till vila, sol och bad. För de som så önskar finns möjlighet till tennis och golf. Idag lämnade, som förutbestämt, Hasse Borg och Ronnie Hellström truppen och åkte hem och i morgon ansluter dig ungtupparna Billy Berntsson och Dan Ingvarsson till truppen.