KRC Genk – Malmö FF 2–0

Publicerad 20 september 2018 i Nyheter

Det blev förlust för MFF i den inledande matchen i UEFA Euroa Leagues gruppspel. KRC Genk tog hem segern med 2-0.

Efter en jämn matchinledning tog hemmalaget kommandot och testade Johan Dahlin med ett volleyskott från Ruslan Malinovskyi. KRC Genk fortsatte att dominera bollinnehavet men lyckades inte få några avslut på mål. MFF växte in i matchen och hittade ett par möjligheter i kontringsspelet. 

Efter drygt 35 minuter rann KRC Genk igenom på MFF:s vänsterkant och efter ett inlägg mot bortre stolpen kunde Leandro Trossard sätta 1-0 till belgarna. Första halvlek dominerades till stor del av hemmalaget och MFF gick till halvtidsvila i underläge. 

MFF hade svårt att etablera längre anfall mot ett bollskickligt KRC Genk i andra halvlek och det var fortsatt hemmalaget som stod för det mesta i anfallsväg. I 71:a minuten utökade Genk ledningen efter att Mbwana Samatta hittade yta i straffområdet och kunde placera in 2-0. 

Efter 2-0-målet kontrollerade Genk händelserna på planen fram till 90:e minuten då Rasmus Bengtsson nickade in en frispark i mål, men den assisterande domaren flaggade för offside och 2-0 stod sig matchen ut. En tuff start på gruppspelet i UEFA Europa League. 

Uwe Rösler efter matchen:
– Jag börjar med att gratulera Genk till segern. De var värdiga vinnare idag. I första halvlek visade vi för mycket respekt och var inte tillräckligt aggressiva för att vinna bollen. Vi blev tillbakatryckta och när vi vann bollen lyckades vi inte etablera något spel.

– Men det som var bra efter 45 minuter var att vi fortfarande var med i matchen. I andra halvlek gav vi en bra respons och spelet blev lite jämnare. Jag sa till spelarna att det här är en nyttig lektion, för Genk var på en högre nivå idag. Vi ska visa på hemmaplan att vi är bättre än så här. Det är mycket kvar av gruppspelet och vi har fortfarande chansen.

– Jag blickar redan framåt. Det är bara att skaka av sig detta och studsa tillbaka på söndag. Där ligger mitt fokus nu.

Mål
KRC Genk: Leandro Trossard (37’), Mbwana Samatta (71’) 

Varningar
Malmö FF: Behrang Safari (31’), Arnór Traustason (66’), Rasmus Bengtsson (78’), Lasse Nielsen (82’) 

Laguppställning
Johan Dahlin
Andreas Vindheim, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari (80’ Binaku)
Anders Christiansen (86’ Gall), Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks
Markus Rosenberg, Marcus Antonsson (55’ Traustason) 

Ersättare: Walter Viitala, Egzon Binaku, Bonke Innocent, Romain Gall, Franz Brorsson, Arnór Traustason, Eric Larsson

huvudpartners

officiella partners