Kommentarer efter matchen mot FCK

Publicerad 27 januari 2009

Efter årets första träningsmatch var Roland Nilsson trots resultatet 4-1 till FCK inte särskilt moloken:
– Jag är nöjd med det spelarna presterade idag; det är väldigt tidigt och vi har inte varit igång så länge, sa Roland, som också var positiv till vad han fick se från de tre nyförvärven.
Kommentarer också från Daniel Larsson och Jeffrey Aubynn.

Hela 4-1 skrevs slutligen segern till FC Köpenhamn i årets första träningsmatch för MFF på KB:s anläggning i eftermiddags. FCK gick ifrån till 2-0 på två minuter i mitten av första halvlek, varefter det ett slag såg ut som om MFF efter att ha hållit uppe spelet relativt bra så långt riskerade falla igenom. Men de himmelsblå kom tillbaka in i matchen och kunde efter ett par bra anfall reducera när Edward Ofere kraftfullt nickade in ett välavvägt vänsterinlägg från Ricardo.

2-1 var också ställningen i paus, och därtill ett resultat MFF trots nio byten till andra halvlek höll fram tills det att sex minuter återstod av matchen. Då ryckte FCK igen med två mål på fyra minuter och ett vid det här laget ganska tröttkört MFF hade inget att sätta emot.

”Syns att de jobbat hårdare”
Efteråt var Roland Nilsson långtifrån nedslagen över förlusten, utan såg den fullt ut i sitt sammanhang:
– Det är tre veckor kvar för dem innan de möter Manchester City i Uefa-cupen, de bör ju därmed vara i en ganska bra fas nu; det är klart att det syns att de har jobbat hårdare på ett annorlunda sätt.
Samtidigt kommer vi hit utan att ha spelat ihop något lag, utan att ha övat på fasta situationer, och vi gör jättemånga byten, vi valde ju att vädra nästan alla, sa Roland Nilsson.

”Vi står upp ganska bra”
– Jag är nöjd med det spelarna presterade idag, det är väldigt tidigt, vi har inte varit igång så länge. Jag tycker att vi står upp ganska bra och att alla gör en bra insats. Det kommer att bli bättre och bättre, sa Roland.
Inför matchen sa du att det skulle bli intressant att se hur mycket som sitter kvar sedan ifjol. Vad är ditt intryck efteråt?
– Med de så att säga minimala förutsättningar vi gick in i matchen, så tycker jag att ganska mycket sitter kvar. Idag var allt upp till killarna att lösa och ta ansvar för, det är också en viktig bit i deras utveckling, att lösa uppgifter ute på plan allteftersom de kommer.

Nyförvärven godkända
Roland Nilsson gav alla tre nyförvärven – Ricardo, Daniel Larsson och David Durmaz – godkänt för sin insats.
– Ricardo vet inte riktigt vad han ska göra ännu, till exempel hur vi söker varann i anfallsspelet, men det vet vi att det kommer, och vi vet att han har väldigt intressanta egenskaper. Daniel är en väldigt intressant spelare med sin snabbhet. det är kul att se att han hittar rätt ganska snabbt. David är en klok spelare; användbar, både till höger och till vänster. Nu fick han ju till och med spela höger mittfältare, men han är en sådan spelare – han löser de uppgifter han får.
Vad tycker du om de unga spelarnas insats, som till exempel Jasmin Sudic och Robin Nilsson?
– Det såg vi redan förra året att de yngre vill vara med och kriga, det är bara kul och se.
Tycker du Robin har tagit ett steg till i sin utveckling efter utlåningen till IFK Malmö?
– Utlåningen har varit väldigt nyttig för honom. Det sa vi också, att ju mer A-lagsfotboll han får spela ju bättre för hans utveckling. Jag ser fram emot att se vad som händer med honom.

”Vi kan komplettera varandra bra”
Daniel Larsson var den som fick spela mest i matchen, 76 minuter på topp, varav de flesta tillsammans med Edward Ofere – och Daniel tyckte att samarbetet dem emellan fungerade bra.
– Vi har inte haft lång tid på oss, men jag tror vi kan komplettera varandra ganska bra. Han är fruktansvärt stark i kroppen, jag får försöka anpassa mig lite till var han är i planen.
Hur kändes det för egen del?
– Jag tyckte jag växte in i matchen; hittade lite kombinationsspel. Det fungerade ändå ganska bra, för att vara första matchen. Det var skönt att komma igång ordentligt, men jag ska erkänna att jag var lite trött på slutet.
Du hade åtminstone två riktigt bra lägen.
– Det var ett offsideläge i första och så ett läge nu i slutet, där jag inte orkade med det där sista rycket…
Hur upplever du skillnaderna i miljön mellan Häcken och MFF?
– Det märks att det är mycket hög kvalitet på samtliga spelare här, det ingen som faller ur ramen. Alla vet sina roller, och vad de ska göra i varje situation – ja det kanske inte sitter nu i början, men man märket att det finns mycket att ta av.

God magkänsla
Första halvleks spelmässige central gestalt i MFF var utan tvekan Jeffrey Aubynn, som sökte sig in mycket i plan, tog mycket ansvar och såg till att hålla i bollen. Han får avsluta kommentarerna med sitt första intryck, som onekligen låter positivt och lovande:
– Jag är nöjd med min insats, det kändes bra, och jag hoppas det kan hålla i sig. Det är lite större trygghet i laget nu tycker jag, jämfört med ifjol. Det känns nånstans i magen att det kommer att bli bra i år. Jag tror det.

Tobias Christoffersson