Klar seger i toppmötet

Publicerad 27 september 2020 i Herr,Nyheter

En tidig utdelning banade väg för en klar 3–0-seger mot tabelltvåan BK Häcken. Gästerna mäktade bara med ett enda avslut på mål när MFF gjorde ett ryck i toppen av Allsvenskan.

Det märktes direkt att det var två lag med gott självförtroende som ställdes mot varandra ute på Eleda Stadions gräsmatta under söndagseftermiddagen. Gästerna kom till matchen mot MFF med sex matcher utan förlust och utmanade inledningsvis Malmö FF genom att ha stort bollinnehav. Men MFF hade kontroll på händelserna, låg rätt i försvaret och i den sjätte spelminuten kunde hemmalaget utnyttja en snabb omställning. Isaac Kiese Thelin fångade upp en boll vid mittlinjen, krigade sig rättvänd och hittade Ola Toivonen som stack i djupled och kunde kallt rulla in 1–0 till Malmö FF med vänsterfoten. Anfallarens första mål på hemmaplan sedan återkomsten i himmelsblått.

Tio minuter senare var det dags för Jonas Knudsen att visa upp sina farligt långa inkast för Allsvenskan igen. Vid den främre stolpen vräkte sig Kiese Thelin fram mellan två Häckenförsvarare och klackade elegant in 2–0 till Malmö FF. Två snabba mål från hemmalaget som var fyllt av energi och kontrollerade matchbilden. Målchanserna radade upp varandra men bara åt ena hållet. Innan den första halvleken tog slut nådde Anel Ahmedhodzic högst på en hörna men den gången stod ribban i vägen för Malmö FF.

Den andra halvleken började likt den första. BK Häcken fick ha en hel del boll men lyckades inte ta sig genom MFF:s kompakta försvar. I den 51:a minuten var det dags för en ny vänsterhörna. Perfekt slagen av Erdal Rakip damp bollen ner hos Isaac Kiese Thelin som i jakten på sitt andra mål för dagen först prickade stolpen men tog påpassligt hand om sin egen retur och skyfflade in 3–0 till ett Malmö FF som där och då stängde matchen.

MFF fortsatte att skapa farligheter och en eftersläpande Toivonen stod i vägen för ett Sören Rieks-mål när det återigen blev farligt på en fast situation. Häcken mäktade bara med ett enda avslut på mål under matchen men var nära att fixa till siffrorna på tilläggstid när Daleho Irandust med en frispark träffade stolpen.

Tre sköna poäng, ny nolla in på kontot och ett styrkebesked av Malmö FF med mindre än en tredjedel kvar av Allsvenskan.

jon dahl tomasson

– Vi har analyserat vad Häcken har gjort bra den här säsongen och jag tycker att vi har full kontroll på vad som händer där ute. I det stora hela står vi för en jättefin insats och det är kul att se att vi håller ett högt tempo i matcherna trots att de kommer så tätt efter varandra. Vi är riktigt glada över en hållen nolla, vi är riktigt glada för tre fina mål och jag är väldigt nöjd med hur vi taktiskt genomför den här matchen.