Klar seger för B-laget mot HBK

Publicerad 24 juli 2006

3-0 och kontroll, denna gång också efter full tid, när B-laget slog Halmstad BK med besked. Ett mål och en assist för Marcus Pode, frisparksmål av Yksel och vunnen mittfältskamp över Dusan Djuric för Joakim Nilsson.

Halmstads BK B – Malmö FF B
0 – 3 (0-0)

Mål
0-1 48 min Niklas Hansson
0-2 71 min Marcus Pode
0-3 77 min Yksel Osmanovski

Startuppställning:

Niclas Hammer

Tobias Nilsson, Raoul Kouakou, Johan Nilsson Guiomar, Niklas Hansson(68)

Joakim Nilsson
Yksel Osmanovski(80), Behrang Safari
Jesper Bech

Marcus Pode(80), Edward Ofere(80)

Ersättare: Festim Bytyqi, Robin ”Tomelilla” Nilsson(80), Robin Andersson(80). Guillermo Molins(80), Philip Milenkovic(68).

MFF:s reservlag gjorde en riktigt bra match mot HBK:s dito, 3-0 skrevs segern till slut, dock efter en mållös första halvlek. Fast enligt Alf Westerberg tillhörde matchen MFF då också:
– Det tog lite tid att få hål på dem, men jag tycker vi är klart bättre i första halvlek också; vi spelar konsekvent, och vi är stabila i vårt försvarsspel. Det enda de har på oss är några frisparkar som Dusan Djuric tar hand om, annars skapar de inga målchanser. Vi sårar dem ordentligt i djupled utan att få utdelning, bland annat har vi fyra rena frilägen.

Men efter paus kom också målfabrikationen igång, enligt följande:
0-1: Niklas Hansson kombinerar sig igenom tillsammans med Marcus Pode och skjuter upp ett distinkt vänsterskott i nättaket
0-2: En omställning, där Johan Nilsson Guiomar vinner boll och spelar Jesper Bech i djupled. Bech spelar vidare till Marcus Pode, som kommer fri och trycker in bollen.
0-3: Yksel Osmanovski skruvar in en frispark i något av ”Beckham-läge”, från 21-22 meter går bollen i en snygg båge in till höger om målvakten.

Det var definitivt ett av de ”tyngre” B-lagen för året som ställdes på benen, med både mittfält och anfall ”helt allsvenska”.
– Ja, fast ibland är drivkraften större hos de yngre spelarna. Men idag visade de mer erfarna spelarna genomgående bra motivation och alla höll en god nivå. Joakim Nilsson till exempel vinner mittfältsmatchen mot Dusan Djuric [som spelade pga avstängning] överlägset. Jag tycker Marcus Pode visar form, Yksel såg också bra ut och Raoul Kouakou var stark i backlinjen. Ett plus också för Niclas Hammer i sin första seniormatch, han är lugn och förtroendeingivande.

Bästa B-lagsmatchen hittills i år?
– Tja, det är svårt att jämföra, eftersom vi har använt så olika spelare. I 1-1-matchen mot BoIS spelar vårt unga lag med väldigt mycket hjärta, men rent fotbollsmässig var nog dagens match den bästa.

Med tio minuter kvar av matchen kostade lagledningen på sig ett trippelbyte, när Guillermo Molins bytte av Marcus Pode, Robin Andersson Edward Ofere och Robin ”T” Nilsson Yksel Osmanovski.
– 3-0 är inte synonymt med seger, det har vi lärt oss det senaste dygnet, men i 80:e minuten vågade vi lufta lite spelare, säger Alf Westerberg.

Och den här gången höll det… uppåt för B-laget alltså, vars nästa match dröjer till 16 augusti, då TFF kommer på besök.

/Tobias Christoffersson