Kiese Thelin sköt MFF till cupfinal

Publicerad 20 mars 2022 i Herr,Nyheter

I onsdags kom han hem till Malmö FF. På söndagen sköt Isaac Kiese Thelin laget till final i Svenska cupen. En stark laginsats och ett mål framåt gav MFF segern mot Djurgården i Stockholm.

Isaac Kiese Thelin blev semifinalens ende målskytt.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Avspark på Tele2 Arena, nära 1300 MFF:are stöttar laget på plats!

22′ Många MFF-spelare runt offensivt straffområde när Sebastian Nanasi trampar förbi två Djurgårdsförsvarare och går på avslut med vänstern. Bollen täcks ut till en Malmöhörna som tyvärr blir resultatlös.

33′ MÅL! Sören Rieks sätter press och vinner boll ute på högerkanten. Nyligen inbytte Rieks ser att Kiese Thelin sticker i djupled och lyfter vidare bollen till anfallaren som skjuter mellan en försvarares ben och förbi målvakten fram till 0–1, en drygt halvtimme in i comebacken.

35′ Frispark mitt på offensiv planhalva som Erdal Rakip skickar långt mot Lasse Nielsen som får både en och två chanser men Djurgårdsmålvakten med två vassa reflexräddningar.

36′ AC petar in bollen bakom DIF:s backlinje till Veljko som är kylig och försöker chippa bollen förbi en utrusande målvakt. Bollen smiter precis utanför.

45′ Djurgården med en hörna på tilläggstid av den första halvleken. Hemmalagets Hjalmar Ekdal når högst i luftrummet och får bollen mot mål men Johan Dahlin med en enastående räddning.

83′ Fint spel runt offensivt straffområde. Rieks försöker sig på en skarv till Abubakari som lurar i höjd med backlinjen men en tåspets hindrar Malik från att blir frispelad med Djurgårdens målvakt.

94′ Abubakari sätter press och vinner boll utanför Djurgårdens straffområde, Rakip tar över boll och lägger den vidare till Birmancevic men DIF-målvakten med en ny fin räddning.

MÅL

Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (33′)

Varningar

Malmö FF: Erdal Rakip (16′), Anders Christiansen (27′), Sergio Peña (85′)
Djurgårdens IF: Emmanuel Banda (53′), Hampus Finndell (85′)

MILOS MILOJEVIC EFTER MATCHEN

– Vi kom upp hit till Stockholm med målsättningen att ta oss till final. Nu är vi i final så det är klart att jag är nöjd. Vi spelar med bra intensitet och jag är nöjd med killarnas insats men det är fortfarande tidigt på säsongen och jag vet att vi har mycket mer i oss.

– Djurgården gillar att spela brett och komma runt på kanterna så vi ville ha tre duktiga huvudspelare centralt och komma högre med våra ytterbackar. Idag fungerade det bra. Vi har två bra spelare på varje position, och det ser vi bevis på idag. JIB tvingas till ett tidigt byte men då går Sören in och gör en jättefin insats. Vinster är som penicillin – vinner du så blir det lättare att ta dig an träningsveckan som kommer.

– Nu blir det final mot Hammarby och det känns perfekt. Det spelar ingen roll var vi spelar finalen men såklart hoppas jag att vi får spela den hemma i Malmö.

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Niklas Moisander, Martin Olsson
Jo Inge Berget (Rieks 31′), Erdal Rakip Anders Christiansen (Hadzikadunic 68′), Sebastian Nanasi (Peña 45′), Veljko Birmancevic
Isaac Kiese Thelin (Abubakari 76′)

Ersättare: Ismael Diawara, Felix Beijmo, Dennis Hadzikadunic (Christiansen 68′), Sergio Peña (Nanasi 45′), Sören Rieks (Berget 31′), Hugo Larsson, Malik Abubakari (Kiese Thelin 76′)

huvudpartners

officiella partners