Kasper stödde Musikhjälpen och fick en dag med Malmö FF

Publicerad 02 juli 2015 i Nyheter

Musikhjälpen är ett projekt som samlar in pengar till välgörenhet. Under sex dagar sitter tre programledare inspärrade i en glasbur och sänder radio dygnet runt samtidigt som de samlar in pengar för välgörande ändamål. I julas arrangerades den senaste Musikhjälpen och i samband med den anordnades en auktion där pengarna gick till att stoppa spridningen av HIV. Ett av auktionsobjekten var ”En dag med fotbollstjärnan Markus Rosenberg och Malmö FF” som inbringade 17 100 kr. Stolt vinnare blev 12-åriga Kasper Ekstrand från Sölvesborg som idag fick tillbringa fyra intensiva timmar med Malmö FF.

Kasper inledde dagen med att mötas upp av Markus Rosenberg och MFF:s arrangemangschef Ola Gällstad som började med en minirundvandring ”bakom kulisserna” där Kasper bland annat fick gå ut via spelargången och känna på Stadions gröna gräsmatta. Nästa stopp var frukost med spelarna innan det var dags att gå in i omklädningsrummet där Kasper fick ett skåp med sitt namn samt sin alldeles egna träningsdräkt.

Kasper spelar till vardags fotboll i Sölvesborg där han bor. Trots att det är 25 mil mellan städerna så har han årskort och ser till att heja fram Malmö FF under varje match. Vad tyckte då Kasper om att få träffa Markus Rosenberg?

– Det var kul, han var jättesnäll! Sen har jag fått prata med alla killarna i laget på riktigt och se saker som många inte får se. Det har varit en rolig dag!

Bäst tyckte Kasper om det som skulle komma efter frukosten. Tränare Åge Hareide bestämde sig att han ville titta närmre på den unge fotbollstalangen och kastade in honom i hetluften direkt vilket medförde att Kasper fick vara med under både uppvärmningen och under en avslutningsövning.

– Det är en väldigt angenäm situation att ha en tränare som Åge Hareide som släpper in Kasper så pass långt in i laget att han till och med får vara med på övningar, säger arrangemangschef Ola Gällstad.

Han får medhåll av en entusiastisk Kasper som efter träningen var mer än nöjd.

– Det bästa med dagen var att få träna med laget! Sen var det häftigt att få se stadion från insidan också, den var lyxig och fin.

Kanske finns där en framtida MFF-spelare i den unge backen från Sölvesborg. Efter träningen var Markus Rosenberg imponerad.

– Det blev nästan en hel träning för Kasper! Han var mycket duktig och är en bra avslutare, det är bara att fråga målvakterna. Han gjorde tre mål på fem försök så det var kanon. Han får säga till sin tränare i Sölvesborg att flytta upp honom från backlinjen!

Dagen avslutades med lunch på Swedbank Stadion och en lite större rundvandring. Som kronan på verket fick Kasper en signerad Markus Rosenberg-tröja och ett par av MFF-kaptenens fotbollsskor. 
– Jag tror att alla är väldigt nöjda med dagen! Det har varit kanonkul och Kasper är en jättefin kille som verkligen kan slå till en fotboll. Förhoppningsvis har han fått ett minne för livet att ta med sig hem till Sölvesborg, avslutar Ola Gällstad.

Kasper står vid sidlinjen, redo att hoppa in i spel.
Kasper fick träffa många idoler under dagen, en av dem var Erik Johansson.
Träningskompisarna gör sig redo för avslutningsövningen.
Den lyckade dagen rundades av med lunch och ytterligare ett besök på Swedbank Stadion.

huvudpartners

officiella partners