Karriärdagen lockade över 60 arbetssökande

Publicerad 24 november 2023 i MFF i Samhället

Malmö FF:s arbete för att minska arbetslösheten i Malmö stad fortsätter. På Karriärdagen den 15 november sammanstrålade 60 arbetssökande Malmöbor med sex av MFF:s samarbetsföretag i syfte att skapa nya arbetsmöjligheter.

Vinnande laget i femkampen: Restaurang Occo.

Sedan 2014 har över 1200 arbetslösa Malmöbor deltagit på Karriärdagen. Restaurang Occo, Adecco, Conrec Infinity, Boost Technical Power, L’Oréal och Malmö Stad var med och visade upp sin breda palett av tillgängliga tjänster. Ruben Grönevik, Talent Acquisition Specialist på L’Oréal Nordic gillar det lite annorlunda sättet att träffa arbetssökande.

– Hela dagen var välplanerad och präglades av mycket skratt och glädje. Framför allt var det härligt att träffa så många förväntansfulla kandidater och se deras engagemang, både i teambuilding-aktiviteter och i intervjuer. Vi på L’Oréal Nordic är stolta över vårt samarbete med Malmö FF och ser fram emot att tillsammans bidra till att ge människor kraft att växa.

Sammanlagt har cirka 400 Malmöbor fått jobb via MFF:s Karriärakademi – och den siffran ska bara bli högre, menar Desirée Almendares-Sköldh, ansvarig sociala initiativ på Malmö FF.

– Vi vill tacka alla företag och kandidater som vågar satsa på en annan väg att mötas. Genom intervjuer, nätverkande, tävlingar och avslutande lunch skapar vi ett sammanhang där man ser sina kandidater och sin arbetsgivare i olika ljus. Det ger en mer omfattande inblick i vem man har framför sig och eventuellt kommer arbeta med framöver. Vi vet sedan tidigare att det är ett framgångsrecept.

En film från Karriärdagen finns att se i spelaren nedan.

huvudpartners

officiella partners