Karantäntiden över för Niklas Moisander

Publicerad 09 februari 2022 i Herr,Nyheter

Träningslägret i Marbella fick en något märklig start för MFF:s finske mittback. När Niklas Moisanders coronatest, efter inresan i Spanien, gav positivt provsvar väntade en sju dagar lång karantän på hotellrummet. Nu är karantändagarna slut och Niklas är redo för träning.

Efter sju dagars karantän på hotellrummet får Niklas Moisander komma ut och träna i Marbella.

Klockan närmar sig halv nio i Marbella. Solen har passerat horisontlinjen och lyser upp båtarna nere i hamnen i Puerto Banús. Det är onsdag och spelarna har en träningsfri dag. Därför är det ännu ingen spelare som dykt upp till frukosten. Eller jo, Niklas Moisander har suttit där sen dörrarna öppnades klockan åtta.

– Det känns otroligt bra. Även om rummen är fina så är jag ganska trött på tavlorna på väggen och stolarna ute på balkongen.

Efter inresan i Spanien genomfördes ett coronatest på samtliga. Niklas Moisander var den ende som testade positivt. En sju dagar lång karantän på hotellrummet låg då framför honom, samtidigt som övriga spelare tränade två fotbollspass om dagen.

– Det har varit frustrerande. Ett mycket märkligt träningsläger för min del där jag inte kunnat göra så mycket mer än att gå ut och ta en promenad om dagen. Som tur är så bor vi i ett väldigt fint område så det är fina promenader jag har kunnat gå på.   

Redo för träning

I ett par dagar kände han sig lite förkyld men några fler symptom fick aldrig Niklas. Kommunikationen med ledarstaben och övriga lagkamrater har skett genom en stängd hotellrumsdörr men givetvis också digitalt.

– Det är nog det som är mest tufft. Att man inte får något socialt sammanhang. Och kanske blir det ännu mer påtagligt när du befinner dig i ett annat land. På ett hotellrum dessutom.

Några enklare övningar har även gått att göra på golvet inne i hotellrummet.

– Men det blir ju inte samma sak. Så det känns väldigt skönt att få komma ut på fotbollsplanerna här. Tyvärr är vi ju lediga idag. Fast det är jag nog den enda som tycker, skrattar Niklas och fortsätter:

– Killarna har tränat på otroligt hårt så de är värda en dags vila. Jag kör två pass med vår fystränare Mark idag sen blir det träning med laget torsdag, fredag sen ser jag framemot att spela match på lördag.

Inte ensam längre

Hemma från hotellrummet såg Niklas Moisander träningsmatchen mot Lokomotiv Moskva på MFF Play Premium.

– Jag tycker vi gör en jättefin match om man ser till våra förutsättningar. Vi möter ett lag som är mitt i sin säsong samtidigt som vi är i en uppbyggnadsfas och ganska nedtränade.

Klockan tickar på och blir halv tio och Niklas måste bege sig.

– Alla verkar nöjda med träningsanläggningen så det blir nog bra, lite ensamt kanske, säger han och kommer på sig själv.

– Eller ja, ensam är jag ju inte längre.

huvudpartners

officiella partners