Kalmar FF – MFF 3–0

Publicerad 29 april 2018 i Matches

Tung förlust i Kalmar efter tre insläppta i första halvlek.

Det var hemmalaget som öppnade matchen på Guldfågeln Arena farligast. Några få minuter in sprang sig Diouf fri från sin markering och nickade stenhårt strax ovanför ribban. MFF:s första fina chans kom kvarten in, när Oscar Lewicki tog en vältajmad djupledslöpning och efter samspel med Jeremejeff kom till avslut ensam mot målvakten. Men Lucas Hägg i Kalmar-målet täckte upp ytan bra.

Efter en jämn inledning tog Kalmar FF ledningen när Måns Söderqvist stötte in bollen med handen i mål. Stora protester från MFF ledde till varningar för både Dahlin och Safari. Fem minuter efteråt utökade Viktor Elm ledningen till 2–0 på nick och i den sista minuten av den första halvleken pricksköt Hiago in 3-0. Det blev onekligen ett spelmässigt sammanbrott efter hemmalagets ledning.

I den andra halvleken klev MFF upp i banan i jakt på ett reduceringsmål. Men Kalmar FF dominerade i luftrummet och de riktigt farliga lägena uteblev. Med tjugo minuter kvar hittade man rätt när Egzon Binaku nådde Mattias Svanberg med ett inlägg. Tyvärr tog nicken i ribban och ut.

Trots övertag i bollinnehavet blev det för många misstag och felbeslut för att en återhämtning skulle komma på tal. Resultatet från första halvlek stod sig matchen ut.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Kalmar avgjorde matchen i första halvlek på fasta situationer. Jag känner mig besviken på att jag och mitt team inte hade förberett laget tillräckligt bra som vi trodde att vi hade. Även om handbollen spelar stor roll så förlorar vi duellerna i samband med målet. Och det är två mål till som ramlar in. Vi får ett dåligt läge i matchen efter första halvlek.

– Vi tar oss samman för att skapa fler chanser i andra halvlek men det gör vi inte. Det blir ett stort underbetyg till oss. Vi förlorar mycket dueller i straffområdet och det är något vi verkligen måste rätta till.

Kalmar FF: Söderqvist (24’), Elm (32’), Hiago (45’)