Juniorerna föll i MM efter straffar

Publicerad 17 juni 2008

2-1-ledning med fem minuter kvar – J-laget hade avancemanget från första omgången i Malmömästerskapen inom räckhåll. Men Eriksfält hann kvittera och visade sig starkast i den efterföljande straffsparksläggningen.

Eriksfälts FF A – Malmö FF J

6 – 3 (2-2)

Målskyttar MFF (ordinarie tid):
1-1 Hamid Alamin
2-1 Erdin Demir

Ett seniorlag från division 4 mot ett juniorlag från en elitklubb; första omgången i Malmömästerskapen mellan Eriksfält och MFF erbjöd en intressant kraftmätning mellan olika åldrar och nivåer.
– Ett bra test för oss. Åldersskillnaden spelar stor roll i vissa närkampssituationer. För oss var det viktigt att få fart på bollen, men det fick vi inte riktigt, de hann ställa om och komma rätt. Vi började inte så bra, men skapade rätt många målchanser efter hand och borde ha vunnit matchen under ordinarie tid. När vi tog ledningen med 2-1 med fem minuter kvar trodde jag nog vi skulle reda ut det, kommenterar Leif Engqvist.

Ödet ville dock annorlunda. Eriksfält hann kvittera, men inte nog med det – innan domaren blåste för full tid fick MFF ett gyllene läge till ett avgörande 3-2-mål genom en tilldömd straff. Patrik Karlsson sköt i ena sidan, målvakten kastade sig åt andra, men bollen gick i stolpen och ut! Matchen gick direkt till straffsparksläggning utan förlängning, och i ”elvameterslotteriet” visade sig ”Fältet” såväl kallare som skickligare, särskilt genom (f d MFF-)målvakten Marcus Dubré, som knep straff ett och tre.

MFF avstod från att använda ett par av de mer erfarna J-spelarna och matchade istället många förstaårsjuniorer (f -91).
– Vi kunde kanske ha tagit med några U21-spelare från A-truppen, men vi valde att inte göra det utan istället se matchen som en möjlighet för de som inte varit med så mycket i seriespelet. Ett bra test som sagt – men vi räckte inte till riktigt.

/Tobias Christoffersson