Juniorerna borta från SM-slutspelet

Publicerad 28 september 2008

Med tio sekunder kvar av åttondelsfinalen gjorde motståndarna FC Trollhättan matchens enda mål, och därmed blev MFF:s juniorer utslagna ur slutspelet redan efter första matchen.
– Vi kom inte upp i den standard vi haft i serien, säger Leif Engqvist.

SM-slutspel för juniorer, åttondelsfinal

FC Trollhättan – Malmö FF

1 – 0 (0-0)

MFF:s lag
Dejan Garaca
Ruben Grönevik, Ezvin Ahmetovic, Jasmin Sudic, Viktor Dahlgren
Baris Hümmet, Omin Nazari, Elvir Biberic, Erdin Demir
Pontus Jansson, Hamid Alamin

Byten i andra halvlek:
Hamid Alamin ut, Alex Nilsson in
Baris Hümmet ut, Muamet Asanovski in
Ruben Grönevik ut, Robin Simovic

MFF:s juniorer vann sin allsvenska serie, Elit södra, och skrapade dessutom ihop flest poäng av alla lag i alla serierna – men när det kom till slutspel och cup tog det roliga slut innan det hunnit börja. Eller närmare bestämt i nittionde och sista minuten av åttondelsfinalen borta mot FC Trollhättan, då hemmalaget kontrade in 1-0, som stod sig den lilla tid av matchen som därefter återstod.

– Det är riktigt, riktigt deppigt, säger juniorlagets tränare Leif Engqvist i bussen på väg hem.
– Det känns som att vi hade runt 75 procent av bollinnehavet, men vi kunde bara inte sätta dit bollen idag. Vi hade 4-5 riktigt bra målchanser, men det ville sig inte. Vi kom inte upp i den standard vi haft i serien. Pontus Jansson, Omin Nazari och Ezvin Ahmetovic gör bra insatser, och Dejan Garaca som räddade ett friläge i första halvlek. Men en del av de äldre spelarna gör inte så bra ifrån sig idag.

Notabelt är att alla de fem bästa lagen i MFF:s juniorallsvenska serie åkte ut direkt ur SM-slutspelet: HIF, IFK Göteborg, Elfsborg och Örgryte.

För juniorerna återstår att försöka vinna DM, samt för en hel del av dem att söka revansch i U21-lagets slutspel, där Kalmar FF väntar i kvartsfinal, datum för matchen är inte spikat.

/Tobias Christoffersson