Jonas Valfridsson ny assisterande tränare i damlaget

Publicerad 27 november 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF välkomnar Jonas Valfridsson som ny assisterande tränare i damlaget på ett avtal som sträcker sig till och med 2025.

Jonas Valfridsson, här i IK Uppsala.

Jonas Valfridsson har en framgångsrik period som huvudtränare inom svensk damfotboll bakom sig. 2014 ledde han IFK Kalmar till uppflyttning i Elittettan och tre år senare kvalificerade sig klubben för Damallsvenskan.

Det blev en säsong i landets högsta serie innan Jonas inför 2019 lämnade Kalmar för IK Uppsala. Succén lät inte vänta på sig och laget avancerade till Damallsvenskan redan första säsongen.

Efter ytterligare fyra år i Uppsala lämnade han klubben i maj 2023.

Vi välkomnar Jonas till Malmö FF!

Daniel Andersson

– Det är en väldigt kompetent fotbollstränare med lång erfarenhet inom damfotbollen. Kim Björkegren har varit utanför den svenska fotbollsmiljön ett tag, så det är bra att komplettera med någon som varit inne i den. Det kommer att vara en väldigt bra duo som leder laget nästa år.

Jonas Valfridsson

– Efter att ha pratat med Daniel och Maxim har jag fått ett väldigt gott intryck av satsningen som föreningen gör. Jag vill gärna vara med och vara en del av resan att göra Malmö FF till en maktfaktor på damsidan, precis som på herrsidan.

– Jag och Kim har haft ett bra samtal och vi är överens om hur vi ser på fotboll. För mig handlar det om att stötta och hjälpa Kim, men samtidigt utveckla spelarna så väl individuellt som i det kollektiva spelet. Jag ser fram emot uppdraget och det ska bli oerhört härligt att komma till en klubb där jag kan fokusera fullt ut på fotbollen.

huvudpartners

officiella partners