Jonas Knudsen om sin tid i MFF

Publicerad 01 december 2023 i Herr,Nyheter

En rörd, stolt och vemodig Jonas Knudsen summerar här sina fyra och ett halvt år i Malmö FF och tackar supportrarna för deras outtröttliga stöd.

Jonas Knudsen uppmärksammas inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Elfsborg.

Jonas Knudsen och Malmö FF skiljs åt när försvarsspelarens kontrakt går ut vid årsskiftet. Dansken lämnar därmed föreningen efter fyra och ett halvt år och över 100 matcher i den himmelsblå tröjan.

– Det är klart det är speciellt och det är många tankar som snurrar runt. Det är lite vemodigt att detta är de sista dagarna för mig i MFF. Samtidigt har jag haft en fantastisk tid i klubben och staden som jag har njutit av riktigt mycket. Och som jag alltid har sagt så är jag otroligt stolt och glad över att ha fått representera Malmö FF, säger Jonas Knudsen.

Under åren i Malmö FF har Jonas utvecklat en relation till föreningen som sträcker sig utanför planens gröna fält.

– Malmö FF är för alltid en del av mitt hjärta och jag kommer fortsätta att stötta klubben. Sedan hoppas jag att det är på återseende, det vet man aldrig. Jag tycker MFF är en intressant förening som har tagit fantastiska steg, samtidigt som det fortfarande är mycket som kan utvecklas och göras ännu bättre.

– Det stödet jag har fått i staden har varit helt fantastiskt. Överallt har människor kommit fram för att stötta och med uppskattande ord, det hade jag inte räknat med. Precis som när jag skadade mig sommaren 2021 då jag fick väldigt många fina meddelanden och glada hejarop. Alla bryr sig om Malmö FF.

Tuff konkurrens på positionen har den här säsongen inneburit sporadiskt med speltid för Jonas Knudsen. Ändå känner han ingen bitterhet när han summerar året som har gått och sin sista säsong i himmelsblått.

– Det har inte varit ett lätt år och självklart är jag inte nöjd med alla beslut som tagits. Men som jag tidigare sagt, du måste sätta ditt ego åt sidan och fokusera på laget. Det finns många exempel i fotbollsvärlden på spelare som gör annorlunda, själv kan jag inte förstå varför man skulle vilja göra så. Vad skulle jag tjäna på att gnälla. Det är nog mycket knutet till min personlighet, jag tycker att man ska behandla andra som du själv vill bli behandlad.

huvudpartners

officiella partners