Jon Dahl Tomasson om beskedet

Publicerad 29 maj 2020 i Herr,Nyheter

Så här kommenterar Malmö FF:s herrlagstränare Jon Dahl Tomasson dagens besked om att Allsvenskan startar den 14 juni.

På fredagen kom beskedet att Allsvenskan startar den 14 juni. För Jon Dahl Tomasson och Malmö FF:s herrlag togs beskedet emot med glädje.

– Det känns fantastiskt att vi får komma igång igen. Vi har längtat efter att få spela matcher och nu blir det äntligen av. Jag tror vi kan ha haft den längsta försäsongen någonsin. Spelarna utstrålar energi och är laddade, sen är det förstås tråkigt att det blir utan våra fantastiska supportrar, säger Jon Dahl Tomasson.

Trots uteblivna tränings- och tävlingsmatcher har truppen hållit igång och tränat för att vara redo för spel.

– Min uppgift som tränare har varit att hålla spelarna positiva och motiverade. Jag tycker att grabbarna har gjort det bra och samtidigt har vi utvecklat vårt spel och våra idéer, det är något vi har försökt utnyttjat den här tiden till.

Samtidigt beslutade Folkhälsomyndigheten att förbudet mot offentliga tillställningar med mer än 50 personer förlängs, vilket innebär att Allsvenskan kommer att spelas utan publik tills vidare.

– Jag önskar att supportrarna hade varit här och bidragit till stämningen. Jag vet själv hur det var som spelare ute planen och hur mycket de betyder, det kommer vi sakna. Vi ska försöka göra det bästa för dem och hoppas att vi kan ses snart, säger Tomasson.

huvudpartners

officiella partners