Johan Pettersson till Högadal

Publicerad 31 maj 2001

Skyttekungen från Blekinge var en i raden av intressanta nyförvärv inför innevarande säsong. Men skador har hela tiden hållit Johan utanför spelet på planen och i samråd med Michael Andersson och Jan-Olov Kindvall har slutsatsen dragits att det är bättre för Johan att gå tillbaka till Högadal för att få spela matcher regelbundet.

– Jag flyttar tillbaka relativt omgående och sista träningen med killarna blir väl på lördag.

Flera skador har gjort att han hela tiden kommit efter med träningen och utan ordentlig vinterträning i benen är det naturligtvis svårt att göra sig gällande. Direkt från division fyra-tempo till en hårdsatsande allsvensk träningsdos är självklart ett oerhört stort steg.

– Jag är jättebesviken men det går inte att gräva ner sig för det här. Nu ska jag ge allt för Högadal och försöka visa lite resultat. Vi har sagt att vi ska hålla kontakten så förhoppningsvis är det inte sista gången jag är uppe på den här nivån.

– Mentalt har det varit jobbigt att inte kunna göra sig själv rättvisa på grund av alla skador. Den höga intensiteten på träningarna var jag inte alls van vid och kanske kan det förklara en del av mina problem.

– Jag hoppas kunna komma tillbaka, nu vet jag vad det handlar om.

Johan har varit utlånad till MFF under våren. Från och med nu är han åter Högadals spelare och hoppas vara spelklar till derbyt mot Karlshamn den 8 juni.

Malmö FF önskar Johan lycka till och hoppas han ska bli kvitt de efterhängsna skadorna.