Jo Inge Berget: ”Mamma är väldigt stolt”

Publicerad 19 oktober 2015 i Nyheter

På onsdag ska Jo Inge Berget och de andra spelarna försöka spräcka MFF:s målnolla i årets Champions League. Norrmannen vet hur det ska göras. I EM-kvalet med Norge fintade han bort Shakhtar Donetsk och Kroatiens högerback Darijo Srna två gånger och gjorde två mål.

– Den finten funkade bra två gånger, så det var självklart viktigt. Men han har kanske lärt sig den nu, säger Jo Inge Berget.

Känns det som att du har ett psykologiskt övertag?

– Nej, det vet jag inte. Det är klart att det är en fördel att känna spelaren lite. Han är en bra spelare och det är fint att veta att du lurat honom förut. Men han stoppade mig många gånger också. Som anfallare behöver du bara lyckas en gång men som försvarsspelare måste du lyckas varje gång.

Malmö FF:s målsättning med gruppspelet är att nå en tredjeplats och på så sätt spelare vidare i Europa Leagues slutspel. Den största konkurrenten om tredjeplatsen lär vara just Shakhtar Donetsk.

– Båda lagen står på noll poäng så det är en viktig match för både oss och dem. Det är roliga matcher att spela. Vi har lust att visa att vi har något här att uträtta och det är en bra chans att göra det nu mot Shakhtar. Jämfört med de två andra matcherna behöver vi komma högre upp i banan och kommer till fler avslut.

Förra veckan stod det för övrigt klart att Jo Inge Berget får sällskap av sin syster i höstens Champions League-spel. Marte Berget spelade från start när Lillestrøms damlag LSK Kvinner FK slog ut Zürich och tog sig vidare till åttondelsfinal i Women’s Champions League. Det är första gången ett syskonpar deltar i de två upplagorna av världens största klubblagsturnering.

– När hon började med fotbollen var pappa tränare och jag var med på alla träningarna. Hon var alltid lite bättre än mig. Det har betytt väldigt mycket för mig.

– Jag såg hemmamatchen mot Zürich tillsammans med mamma och hon är väldigt stolt. När min syster kom in blev hon klar på att hon var en historisk mamma. Det är skoj att vi gör det så bra bägge två.

Berget gör 1-0 mot Kroatien (extern länk)

– Srna kommer i hundra och jag fintar och sätter den. Det är ett fint mål, men sånt som skedde där och då.

Berget gör 2-0 mot Kroatien (extern länk)

– Det är kontring och jag kommer löpande rätt mot honom. Det var en dragning där och jag hade lite tur med avslutet. Men det blev mål och det var det viktigaste.

huvudpartners

officiella partners