JIB matchhjälte i Kalmar

Publicerad 28 november 2021 i Herr,Nyheter

Efter en tids skada var Jo Inge Berget tillbaka i matchtruppen till bortamatchen mot Kalmar FF. Med tjugo minuter kvar byttes han in och lite drygt tio minuter senare placerade JIB in målet som blev matchens enda, som gav tre poäng.

JIB och Veljko firar 0–1-målet framför de 3000 tillresta MFF-supportrarna.

NYCKELHÄNDELSER

4′ Adi Nalic tar sig ner till kortlinjen och utmanar sin försvarare. Får in ett perfekt inlägg till Antonio Colak som nickar bollen i stolpen.

10′ Veljko snor åt sig en boll utanför offensivt straffområde. Stormar fram mot mål men rivs omkull och belönas med en straff. En straff som Colak slår lågt till vänster men målvakten räddar.

15′ Colak tar ett par meter med bollen snett ute till vänster om hemmalagets försvarslinje. Testar ett avslut från distans som går just över Kalmarmålvaktens ribba.

28′ Colak är påpassligt framme när Kalmarförsvaret skickar en lös hemåtpassning till egen målvakt. Nära nära himmelsblå ledning.

51′ Vi fortsätter att skapa målchanser i inledningen på den andra halvleken. Fint triangelspel på ett tillslag och bollen hamnar hos Veljko som går på avslut från nära håll. En hemmaförsvarare dyker upp och täcker undan bollen i sista stund.

83′ MÅÅL! Vi ställer om snabbt. Ute på högerkanten tar Malik en löpning med boll. JIB sticker i djupled och får bollen. Iskallt med yttersidan placerar han in 0–1.

JON DAHL TOMASSONS TANKAR EFTER MATCHEN:

– Jag tycker vi går ut och tar tag i det direkt idag. Vi gör en fin första halvlek och visar att vi är här för att vinna. Vi skapar flera målchanser men dessvärre lyckas vi inte förvalta dem. I andra halvlek får vi spela mot våra egna supportrar som var fantastiska idag. Ett stort tack till de som var här idag, de bar fram oss, verkligen. Målet vi gör är ett fantastiskt fotbollsmål. Det kanske inte är det hårdaste avslutet men JIB visar att det inte alltid krävs kraft för att att få bollen i mål. Och det var ett viktigt mål för oss idag.

– Vi tvingas göra ett målvaktsbyte i paus. Johan är viktig för oss men jag är imponerad över hur Ismael har vuxit i sin roll under en så kort tid här hos oss. Han har klivit in i viktiga matcher för oss och gjort det riktigt bra. Idag gör han det igen. Det är inte lätt att hoppa in som målvakt men Ismael är lugn och trygg i sitt spel och hanterar det här otroligt bra. Det är också två inhoppare som ligger bakom vårt mål. Passningen från Malik är i sig en jättefin prestation och JIB:s avslut kan jag inte heller klaga på. Det visar återigen att vi har en bred trupp och många duktiga spelare.

– Man spelar fotboll för supportrarna och jag tror vi alla längtar till lördag nu.

MÅL


MFF: Jo Inge Berget (83′)

VARNINGAR

MFF: Niklas Moisander (76′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin (Diawara)
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Niklas Moisander
Sören Rieks, Oscar Lewicki, Sergio Peña (Berget), Adi Nalic (Rakip), Veljko Birmancevic
Antonio Colak (Abubakari)

Ersättare: Ismael Diawara (45′), Erdal Rakip (69′), Martin Olsson, Malik Abubakari (82′), Franz Brossson, Jo Inge Berget (69′),Sebastian Nanasi.

huvudpartners

officiella partners