Jesper Bech klar för Malmö FF!

Publicerad 20 juni 2005

Idag blev det klart att den 23 årige dansken Jesper Bech skrivit på ett tre och ett halvt år långt kontrakt med Malmö FF. Den före detta FCK spelaren har, trots tuff konkurrens och en skadad hand, medverkat i tjugoen av tjugosju matcher under 2005. Jesper är snabb, teknisk och har ett mycket bra skott med båda fötterna och kan användas både som yttermittfältare och renodlad forward.

Jesper Bech
”Jag är glad att jag får den här chansen och jag kommer att göra allt för att visa Malmö FF: s fans att klubben valt rätt. Det är en utmaning att komma till ett nytt land och en ny storklubb men jag är beredd. I och med flytten hoppas jag få mer speltid på min favoritplats i anfallet”

Bengt Madsen, Ordförande Malmö FF
”Vi har följt Jesper en längre tid och vi tror att det är en spelare som passar bra in i Malmö FF. Vi är utomordentligt glada att han valde Malmö FF.”

Hasse Borg, Sportchef Malmö FF
”Jesper Bech är en mycket bra fotbollsspelare med stor potential. Han har alla de egenskaper en bra anfallare skall ha och han brinner för att visa upp vad han kan.”

Tom Prahl, Tränare Malmö FF
”Jesper Bech är ett bra nyförvärv för oss. Han har många gemensamma egenskaper med Markus Rosenberg. Han är snabb och rätt komplett som spelare. Vi har följt honom i FCK, där han haft en tuff konkurrenssituation, och vi tror han kan få en nytändning i Malmö FF när han nu får möjlighet att visa upp den talang han besitter.”

FAKTA
Jesper Bech
1982-05-25
183 cm 70 kg
Tidigare klubbar: KB och FCK

2005
Medverkat i 11 av 15 matcher i SAS-ligan, 2 mål
Medverkat i 7 av 8 matcher i RL, 1 mål (straff mot IFK Göteborg)
Medverkat i 2 av 3 matcher i pokalturneringen
1 träningsmatch på La Manga
Totalt 21av 27 matcher

Landslag
1 U21 (Danmark- Luxemburg 6-0)

Egenskaper
Snabb, teknisk, bra skott med båda fötterna