Jens Fjellström: ”Det är dags för något nytt”

Publicerad 21 januari 2019 i Nyheter

MFF:s assisterande tränare Jens Fjellström lämnar föreningen för att söka nya utmaningar. Här är Jens avskedshälsning till supportrarna och de kollegor som han arbetat med.

Det finns tre huvudorsaker till det beslut som jag har fattat.  

1) Tid. Jag vill kunna disponera mer tid själv.  
2) Kreativitet. Jag är en entreprenör som tycker om att utveckla, förbättra och använda min kreativitet. I min nuvarande roll är jag mer som en maskin.  
3) Personlighet. Jag skulle vilja använda min personlighet i större utsträckning än vad som nu är fallet.

Jag har med mina bästa rekommendationer föreslagit kandidater som jag tror kommer passa utmärkt i den roll jag lämnar och som kommer kunna utveckla MFF vidare i rätt riktning. 

Andra halvåret 2018 är det mest utvecklande och innehållsrika som jag upplevt inom fotbollen. Med perspektiv så tror jag många spelare och ledare kommer konstatera detsamma. Att med kniven mot strupen kunna utveckla ett nytt spelsätt, reparera ett skadat självförtroende och leverera resultat och underhållande fotboll i både Allsvenskan och Europa trots (eller kanske tack vare) att matcherna kommer med tre-fyra dagars mellanrum – det klarar nog bara Malmö FF. 

Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det nu är dags för mig att söka en ny utmaning. Det är inte krångligare än så.

Ett stort tack till alla underbara spelare. Olika personligheter och karaktärer med det gemensamma att ni bildar Sveriges bästa fotbollstrupp och har en inneboende vinnarkultur som överförs till alla nya som förtjänar ett skåp i ert omklädningsrum. Fortsätt förvalta det arvet med stor vördnad (hittade inget bättre eller viktigare ord).

Ett varmt tack till alla ledare, jag nämner de mest aktuella. Den passionerade tysken som jag fått en alldeles speciell relation till och som jag uppskattar oerhört mycket. Jonnie, min gamle roomie med ett hjärta av guld. Ben, you’re the best in the game. Andreas, med den ljusaste av framtider framför sig. Rob – you will do great! Olle, som jag gillar sååå och som är en människokännare av rang. Jeppe, Alex och Greg för att ni på ett positivt sätt är som curlande föräldrar för våra spelare. Swidde, Sam likaså – det är mycket kärlek i de timmar ni lagt och lägger ner. Den ständigt springande leende läkaren Pär, full av värme. Sverker, de kloka rådens man. Daniel och Niclas för att ni ställt krav, guidat och supportrat på ett konstruktivt sätt. Och allas vår Anne-Maj, som är värd en bukett rosor varje dag för jobbet i det dolda som gör att allt håller ihop.

Och ett extra varmt tack till alla övriga i MFF-familjen som gör så att vår himmelsblåa förening glimmar av guld så strålarna och sången når hela vägen upp till Eric och Håkan.

Här tar tecknen slut men inte tacksamheten.

Kram på er, jag kommer sakna er

Jens

Ps. Än blir ni inte av med mig på ett tag. Först Chelsea, sedan inskolning av ny kraft innan jag försvinner.

huvudpartners

officiella partners