J-laget tog tredje raka

Publicerad 27 april 2009

Carlstad United – Malmö FF J 1-4 (1-1)
Målskyttar: Robin Simovic 2, Hicham Ali och Patrik Karlsson.

MFF J gjorde i lördags sin längsta bortaresa, till Karlstad, i serien. MFF tog tre välförtjänta poäng med sig hem. Därmed inkasserade också laget sin tredje raka segern i Juniorallsvenskan och leder serien.

Nästan sju timmars enkel resa med buss bär respekt med sig. Men med hänsyn till det så presterade spelarna en bra insats. Matchen spelades på konstgräs och i strålande solsken. För motståndet stod Carlstad United, en sammanslagning av ett par klubbar i Karlstad. Föreningen är fem år gammal.

I den första halvlek stämde inte spelet särskilt bra för malmöpågarna. Liksom i de tidigare matcherna kom motståndarna alldeles för enkelt till bra läge och målchanser. MFF:s anfallsspel saknade kvalitet under stora delar av den första halvleken. Carlstad U. tog också ledningen med 1-0 i mitten av halvleken. I slutet av densamma skapade MFF ett frisparksläge strax utanför Carlstads straffområde. Hicham Ali förvaltade frisparken på bästa sätt då han skruvade den över muren och in i mål utan chans för målvakten. MFF hade bl a en boll i ribban av Metin Hamid efter en hörna och ytterligare ett par bra målchanser men 1-1 speglade den första halvleken ganska väl.
Till den andra kom MFF ut som ett nytt lag. Spelet fungerade betydligt bättre då laget flyttade bollen snabbare och hade tydligare linjer med mer kvalitet i anfallspelet. Försvarspelet lyftes också en bra bit och Carlstad kom till färre bra anfall.
Då MFF började hitta rätt i anfallsspelet kom också målen. 2-1 målet var en följd av ett mycket bra anfall där man kom runt på kanten och högerbacken Pelle Holm slog ett perfekt inlägg som Patrik Karlsson slog in i princip öppet mål. Därefter kunde Robin Simovic från nära håll öka på till 3-1 sedan hans forwardskollega Dardan Rexhepi stuckit in bollen i djupled mellan Carlstadbackarna. I slutet av matchen kom den definitiva spiken i kistan då Hicham Ali slog en frispark som Robin kom högst på och kunde göra sitt andra mål för dagen, denna gången med huvudet. Även i den andra halvleken hade Metin Hamid en boll i ribban men denna matchen var inte marginalerna på mittbackens sida och han fick lämna planen mållös.