J-laget segrade i Degerfors

Publicerad 19 maj 2009

Degerfors IF – Malmö FF J 1-5 (0-2)
Målskyttar: Dardan Rexhepi 2, Hicham Ali och Robin Simovic.

Efter två oavgjorda matcher i serien och en förlust i DM för seniorer så är J-laget inne på vinnarspåret igen. Årets andra långresa slutade med en riktig femetta mot Degerfors.

Det var på det stora hela en mycket väl genomförd match. MFF fick en perfekt start med 1-0 efter endast fyra minuters spel. Hicham Ali slog ett inlägg som Degerforsmålvakten styrde ut men Dardan Rexhepi stötte in bollen vid första stolpen. Degerfors var nära att kvittera någon minut senare men Tobias Uddenäs gjorde en mycket fin räddning när en Degerforsspelare kom fri i straffområdet.
Ju längre halvleken led ju bättre fungerade anfallsspelet för MFF-pågarna. Bakåt höll de spelet väl uppe även om Degerfors då och då skapade några bra anfall. Sju minuter innan paus byggdes MFF upp ett bra anfall som resulterade i en hörna. Hicham Ali slog hörnan och Dardan Rexhepi nådde högst och nickade in bollen till 2-0 i paus.
Inledningen av andra halvlek blev händelserik. MFF inledde starkt och ett riktigt vackert anfall avslutades med att Muamet Asanovski tunnlade sin motståndare och slog ett utmärkt inlägg som Robin Simovic nickade in över händerna på målvakten. 3-0 var ett faktum. Olyckligt nog fick Muamet strax därefter, i den 55 minuten, sitt andra gula kort och MFF tvingades spela vidare med tio man. Trots utvisningen valde man att spela vidare med två man på topp och det gjorde att laget ändå kunde hota motståndarna rejält i varje anfall. De tre mittfältarna fick arbeta hårt men gjorde det bra. Tyvärr reducerade Degerfors till 1-3 men i övrigt styrde MFF spelet trots en man mindre.
Som det brukar vara på långresorna så var Metin Hamid farlig på de fasta situationer. Degerforsresan var inget undantag. Metin hade en nick i stolpen efter en hörna strax efter Degerfors reducering. Det dröjde dock tills det var cirka tio minuter kvar innan matchen definitivt kunde avgöras.
Hicham Ali trivdes alldeles utmärkt med sin roll på mittfältet. Han sprang ut och in i Degerforsförsvaret och tillsammans med Robin och Dardan höll han motståndet fullt sysselsatt. När anfallen sedan mynnade ut i målchans så var Hicham inte sen att utnyttja dem. Två dribblingturer i straffområdet avslutades med att Hicham sköt bollen i mål, så var även han tvåmålsskytt.